hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehidin adına açılan kütüphane ilk kitap kızından

    Şehidin adına açılan kütüphane ilk kitap kızından
    expand

    Şehidin adına açılan kütüphane ilk kitap kızından

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İskender ZENGİN/ANDIIN(Kahramanmaraş), (DHA)- KAHRAMANMARAŞ’ın Andırın İlçe Jandarma Komutanlığı, Şehit Jandarma Mustafa Dobur adına kütüphane yaptırdı. Açılışı törenle yapılan kütüphaneye ilk kitap bağışını ise şehidin kızı 9 yaşındaki Ceylin Dobur oldu.

    Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 2016'da terör örgütü PKK'nın bombalı araç saldırısında Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Dobur adına, Darıovası-Doburlu Mahallesi'nde Şehit Zübeyir Çınkır Ortaokulu'na bir kütüphane yaptırıldı. İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'nca yaptırılan kütüphanenin açılışı ise şehidin annesi Elife Dobur, babası Nuri Dobur, Kaymakam İbrahim Güneş, Belediye Başkanı Ahmet Doğan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Onur Kaymak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aykut Türkmen, Orman İşletme Müdürü Uğur Kara ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti. Törende bir konuşma yapan Üsteğmen Onur Kaymak, "Şehit Mustafa Dobur’un anısını yaşatmak için yaklaşık 2 bin 500 kitap ile bir kütüphane kurduk. Desteklerini esirgemeyen başta kaymakamımız olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.

    AÇILIŞA GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMAYLA KATILDILAR

    Daha sonra Kaymakam Ahmet Doğan, şehidin anne ve babası ile protokol kurdeleyi keserek kütüphanenin açılışını yaptı.  Dobur çifti, kütüphanenin açılmasında emeği olanlara teşekkür etti. Denizli'de yaşayan şehidin eşi Hasibe Dobur ile kızı Ceylin Dobur ise açılışa görüntülü konuşmayla katıldı. Kütüphaneye ilk kitap bağışını yapan Ceylin, "Okumayı çok seviyorum, Babam bana uyumadan önce hep kitap okurmuş, sizlerde okuyun, inşallah geldiğimde babamın adına açılan kütüphanede sizlerle birlikte kitap okuyacağım" dedi.

    Hasibe Dobur ise, eşinin kütüphanenin açıldığı okuldan mezun olduğunu belirterek, "İnanın eşimin okuduğu bu okula böyle bir kütüphanenin açılıp isminin verilmesi bizleri çok gururlandırdı, tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum, bizler için büyük bir gurur" diye konuştu.

    Törenin sonunda okulun bahçesine şehidin adına fidanlar dikildi.

    FOTOGRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow