hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Buğlem, kalbini ve 25 lirasını Kahramanmaraş'a gönderdi

    Buğlem, kalbini ve 25 lirasını Kahramanmaraşa gönderdi
    expand

    Buğlem, kalbini ve 25 lirasını Kahramanmaraş'a gönderdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Feyat ERDEMİR/KAHRAMANMARAŞ(DHA)- İZMİR'de yaşayan Buğlem'in Kahramanmaraş'taki depremzedeler için gönderdiği mektup, içerisine bıraktığı kalp ve 25 lira dağıtım yapan ekipleri duygulandırdı. 

    Depremin büyük yıkıma neden olduğu Kahramanmaraş'ta bir taraftan arama-kurtarma çalışmaları yürütülürken, diğer taraftan da ülkenin dört bir yanından gönderilen yardım malzemeleri depremzedelere ulaştırılıyor. Türkiye Diyanet Vakfına bağlı Trabzon Şubesi de merkeze kurduğu depo aracılığı ile zor durumda olanlara ulaşmaya çalışıyor. 40 kişilik bir ekiple çalışan ve her gün merkez ve köylerde yaşayanlara gelen yardım malzemelerini ulaştıran görevliler, karşılaştığı bir koliden dolayı da duygusal anlar yaşadı.  

    İzmir'den gönderilen içinde çorap, yorgan, mont ve çeşitli kıyafetler bulunan koliden ayrıca bir mektup çıktı. Üzerinde sadece 'Buğlem' ismi bulunan yaşı ve soyadı bulunmayan mektupta kalp, 25 lira para ve birkaç satır yazı bulundu. İlkokul öğrencisi olduğu tahmin edilen Buğlem, gönderdiği yazıda, "Çok üzüldüm. Biliyorum ki çok üşüyorsunuz. İsterim ki orada olayım ve size yardım edeyim. Şu anda elimden bunlar geliyor. Sizi çok seviyoruz" derken mektubun altına çizdiği ve siyaha boyadığı kalp içinde bunun tuttukları yastan kaynaklandığı ifade ediyor.  
    Türkiye Diyanet Vakfı Trabzon Şubesi ekibinde yer alan Osman Kalan mektubu gördüklerinde duygulandıklarını söyledi. Mektubu gönderen kişinin küçük bir çocuk olduğunu düşündüklerini belirterek, “Her gün yüzlerce depremzedeye ulaşmaya çalışıyoruz. Gelen yardımları merkeze kurduğumuz depomuzda ihtiyaç durumlarına göre ayrıştırıp, zor durumda olan kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Ülkenin gösterdiği dayanışmayı ise küçük kardeşimiz Buğlem'in gösterdiği davranışla çok iyi anlatmış. Yardımını depremzedelere ulaştırıyoruz. Depremzedeler adına da kendisine teşekkür ediyoruz" dedi. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow