hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elbistan Belediyesi'nden fahiş fiyat denetimi

    Elbistan Belediyesinden fahiş fiyat denetimi
    expand

    Elbistan Belediyesi'nden fahiş fiyat denetimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/ELBİSTA(Kahramanmaraş), (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ın Elbistan Belediyesi, koronavirüsü bahane ederek ürünlerinde fahiş fiyat atışların önüne geçmek amacıyla alışveriş merkezleri ile marketlerde denetim yaptı.

    Bazı vatandaşların koronavirüse karşı tedbir almak amacıyla en çok tüketilen kolonya, dezenfektan ve ıslak mendil gibi ürünlerin fiyatların fahiş atış olduğu yönünde şikayetleri üzerine zabıta ekipleri harekete geçti. İlçedeki alışveriş merkezleri ile marketlere giden ekipler, faturaları ve raflardaki ürünlerin fiyatlarını inceleyip işletmecilere anormal artış yapmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

    Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, denetimlerin devam edeceğini belirterek, "Koronavirüsüne karşı hijyen sağlamaya çalışan vatandaşlarımızın hijyenik ürünlerde fahiş fiyat artışı şikayeti üzerine alışveriş merkezleri ve marketlerde fiyat denetimi yapıyoruz. Ürünlerin üzerindeki fiyat etiketleri ile faturalarını karşılaştırarak anormal bir artış olup olmadığını inceliyoruz.  Vatandaşımızın zor zamanını fırsata çevirmek isteyen işletmelere fırsat vermemeye çalışıyoruz. İşletmecilerimizi anormal artışlara karşı ve hijyen ürünlerinin bir anda tükenmemesi için toplu satış yapmamaları konusunda uyarıyor, bu konuda vatandaşlarımızdan da anlayış bekleyip işletmecileri sıkıştırmamalarını bekliyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow