hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elbistan Belediyesi’nden üniversite adaylarına ücretsiz eğitim seti

    Elbistan Belediyesi’nden üniversite adaylarına ücretsiz eğitim seti
    expand

    Elbistan Belediyesi’nden üniversite adaylarına ücretsiz eğitim seti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/ELBİSTAN(Kahramanmaraş), (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ın ElbistanBelediye Başkanı Mehmet Gürbüz, 'Eğitime tam destek' projesi kapsamında ilçe genelinde üniversite sınavına girecek öğrencilere eğitim seti dağıtılacağını söyledi.

    20-21 Haziran 2020 tarihinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek olan öğrencilere destek olmak için bir dizi çalışma yapılacağını söyledi. Gürcü, bu kapsamda sınav öncesi ilçe milli eğitim müdürlüğü ortaklığında deneme sınavı yapılacağını, bunun dışında sınava hazırlanan öğrencilere ücretsiz eğitim seti vereceklerini kaydetti.

    Elbistan Belediyesi olarak her zaman eğitimin yanında olduklarını ifade eden Başkan Mehmet Gürbüz, "Belediyemizce üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerimize destek olmak adına ücretsiz eğitim seti dağıtılacaktır. Bu setlerin içerisinde tüm derslerin yer aldığı konu anlatım ve soru bankası olacak. Hazırladığımız eğitim setleri ilçe milli müdürlüğü kanalı ile okullarda eğitim gören öğrencilerimize gönderilecektir. Ayrıca sınav öncesi yine ilçe milli eğitim müdürlüğü ortaklığında öğrencilerimiz için deneme sınavı yapılacaktır" diye konuştu.

    Elbistanlı gençlerin eğitim konusunda bilinçli olduğunu da ifade eden Gürbüz “Gençlerimizi hem çalışmaya hem de kendi geleceklerini çizmeye hazır olarak görüyorum. Onlar bizim umudumuz ve geleceğimiz. Bundan sonraki duruşunuzu, mücadelenizi, yaşayışınızı buna göre belirleyin. Üniversite, geleceğimizi şekillendirmede son derece önemlidir ama her şey demek de değildir. Asıl önemli olan güçlü bir insan olabilmek. Bizler, gençlerimizin geleceğe güvenle bakabilmesi için bütün imkanları seferber edeceğiz” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow