hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elbistan'a 50 bin metrekarelik meydan yapılıyor

    Elbistana 50 bin metrekarelik meydan yapılıyor
    expand

    Elbistan'a 50 bin metrekarelik meydan yapılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/ELBİSTAN(Kahramanmaraş), (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ın Elbistan ilçesine 50 bin metrekarelik kent meydanı yapılıyor. Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, içerisinde milli mücadele müzesi, kültürhan ve parkın da olacağı meydanın yaklaşık 60 milyon liraya mal olacağını söyledi.

    Kızılcaoba Mahallesi'ne yapılacak olan kent meydanın yakında inşasına başlayacaklarını kaydeden Elbistan Belediye  Başkanı Mehmet Gürbüz, proje için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Projeyi 82 gün gibi kısa bir sürede bitirmeyi hedeflediklerini kaydeden Gürbüz, şunları söyledi:

    "Elbistan'ımızın tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkarmaya devam ediyoruz. Kentin önemli güzergâhlarından biri üzerinde ve Ceyhan Nehri kenarında bulunan kültür merkezi, müze gibi fonksiyonların içerisinde bulunduğu proje sınırları içerisinde; daha ferah, etrafında bulunan öğelerle ilişkili, tarihi dokuyu yok saymayan, Ceyhan Nehri ile bağlantılı yeni bir kent meydanı oluşturulması için start verdik. İnsanların her alanda daha güzel vakit geçireceği projemiz içerisinde, Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mahir Ünal’ın da çok önem verdiği kültürhan, müze, her türlü toplantı, miting ve konser gibi ihtiyaçları karşılayacak meydan, ahşap seyir ve oturma terasları, seyir cumbaları, kafe, yürüyüş alanları, dinlenme ve oturma alanları, sinema, tiyatro ve anfi salonu gibi bir çok alan yer alacak. Mehmet İnan Parkı’nın doğu tarafından Ceyhan Nehri’nin bir kolunu girdirerek aynı kolu tekrar Ceyhan Nehri’ne akıtacağız. Böylelikle bir ada oluşturmuş olacağız. 60 milyon liralık bir yatırımdan bahsediyoruz. İnşallah projeler tamamlandığında Elbistan’ın çehresi değişecek. Bize her zaman destek veren Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal’a çok teşekkür ederim."

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow