hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hersanlıoğlu: Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz

    Hersanlıoğlu: Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz
    expand

    Hersanlıoğlu: Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Vali Vekili Mahmut Hersanlıoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 29 Ekim 1923'te ilan ettiği cumhuriyetin Türk Milleti'ne bırakılmış en büyük miras olduğunu belirterek, "Birlik ve bütünlüğümüze, demokrasimize, barışımıza, kardeşliğimize sahip çıkmaya, cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz" dedi.

    Cumhuriyetin 97'nci yıldönümü nedeniyle Kahramanmaraş'ta dün Atatürk Meydanı'ndan çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar, bugün valilik bahçesinde Vali Vekili Mahmut Herrsanlıoğlu'nun Ak Pati Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Fatih Canbulat ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile birlikte tebrikleri kabul etmesiyle devam etti. İlçe belediye başkanları, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı programda konuşan Hersanlıoğlu, cumhuriyetin ilan edilişinin 97'nci yıldönümünü kutlamanın coşkusu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

    Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923'te 'Türk Milleti'nin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir' diyerek ilan ettiği cumhuriyetin Türk Milleti'ne bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu ifade eden Hersanlıoğlu, şunları söyledi:

    "Bu tarihi gün bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Bu ülkenin ortak geçmişi ve geleceğini paylaşan, tasada ve sevinçte bir olan fertleri olarak, Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkmak, birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe yürüyerek medeniyet yarışında daima en ön saflarda yer almak, cumhuriyeti ve bu cennet vatanı bizlere miras bırakan atalarımıza ve gelecek nesillere karşı borcumuzdur. Her yerde ve her ferdimizle milletçe devletimizin bekası milletimizin refahı için çalışmaya, dünyanın gelişmiş ülkeleri ile her alanda yarışmaya, evrensel insanlık değerlerinin savunulmasına öncülük etmeye,  mazlumların yanında, zalimlerin ve vatan hainlerinin karşısında olmaya, her zamankinden daha fazla azimli ve kararlıyız. Gönülleri kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler, kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız.  Birliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de, gelecekte de hep muhafaza edeceğiz. Birlik ve bütünlüğümüze, demokrasimize, barışımıza, kardeşliğimize sahip çıkmaya, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow