hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnanç: Milli mücadeledeki kahramanlık sizlere mirastır

    İnanç: Milli mücadeledeki kahramanlık sizlere mirastır
    expand

    İnanç: Milli mücadeledeki kahramanlık sizlere mirastır

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Valiliği tarafından koordine edilen ve Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen 100'üncü yıl etkinlikleri kapsamında kentte konferans veren Hukukçu-Yazar Hayati İnanç, "Kahramanmaraş'ın iman gücü ile milli mücadelede yaptığı kahramanlık sizlere mirastır" dedi.

     Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Can veren pervaneler' konulu konferansa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi ve salondaki tüm koltuklar, merdiven araları ile sahne dolunca birçok inan dışarı kaldı. Dışarıda kalanlar, belediye tarafından n kurulan ses sistemiyle konferansı dinledi.

    Konferansın açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek salonda ve dışarıda bekleyenlere teşekkür etti. Güngör, "Bu gençlik tarihine sahip çıkıyor, değerine sahip çıkıyor, ecdadına sahip çıkıyor; yürekten tebrik ediyorum. Allah sizden razı olsun. Bu yıl kurtuluşumuzun 100'üncü yılını idrak ediyoruz. Kutlamalarımız başladı, inşallah 12 Şubat’ta Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle bu kutlamamızı zirveye ulaştırmış olacağız. Tabii ecdat yüz yıl önce bir tarih yazdı. Ecdadımız gerek şehrimizde gerek Anadolu’da büyük bir mücadele verip, bu toprakları, Anadolu topraklarını miras olarak bıraktı. Bizim görevimiz; ecdadımızın bıraktığı bu mirası korumak, geliştirmek ve gelecek nesillere aktarmaktır" dedi.

    Daha sonra sahneye Hayati İnanç çıktı. Adeta alkış yağmuruna tutulan İnanç, "Ben bu sevginin, bu teveccühün, bu ilginin şahsımla alakası olmadığını biliyorum. İnsanlarımız ecdadını özledi, sahip olduğu hazineyi hatırladı. Dedesinin yazdığı mektubu okumak istedi. Mesele bu. Ben size işte onu, rahmetlik dedenizin mektubunu getirdim. Her yerde anlattıklarım bunlar. Sizler milli mücadelenin ilk kurşununun sıkıldığı şehrin evlatlarısınız. Ecdadınızdan size miras olan bu mektubu sizlere getirdim" dedi.

    "HER TÜRK GÜNDE BİR GAZEL OKUMALIDIR"

    Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Hayati İnanç, şunları söyledi:

    "Kahramanmaraş'ın iman gücü ile milli mücadelede yaptığı kahramanlık sizlere mirastır. Bu mektubu burada sizlere okuyacağım, sizlerde okuyarak, bu mirası nesilden nesile aktarmalısınız. Her gün gülmelisiniz. Son gülen iyi güler boşuna denmemiş. Her Türk günde bir gazel okumalıdır ve her Türk erkeğinin ezberinde 10 beyit yer almalıdır. Divan Edebiyatı, geçmiş kültürümüzün eşsiz ve engin hazinelerinden biridir. Divan edebiyatını anlarsak kültürümüzü, neler kaybettiğimizi ve neleri kazanabileceğimizi çok daha iyi anlarız. Ölümün bir vuslat olduğuna değinen İnanç " Ölümü hatırlayan insan güzelleşir, unutan canavarlaşır. Herkes ölür ama herkes yaşamaz. Ölümü hatırlayarak geçen hayata hayat denir. Hatırlamalıdır. Hatırlamak iyidir. Allah'ı ve ölümü unutma. Yaptığın iyiliği ve gördüğün kötülüğü unut. Evinde yatan biri ile Şeyhadil Mezarlığında yatan biri arasında hiç bir fark yoktur."

    Hayati inanç, konferansının sonunda kitaplarını imzaladı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow