hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nden, çalışanlarına yüzde 35 zam kararı

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden, çalışanlarına yüzde 35 zam kararı
    expand

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nden, çalışanlarına yüzde 35 zam kararı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Ömer Çınar, arasında haftaya toplu iş sözleşmesi imzalanması kararı alındı.  Sözleşmenin imzalanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki şirketlerde çalışan en düşük işçi maaşı 3 bin 700 lira olacak.
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şubesi arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile Şube Başkanı Ömer Çınar son kez masaya oturdu. Taraflar, 2020'de en düşük 2 bin 685 lira olan işçi maaşının, yüzde 35'lik bir zam ile 3 bin 700 liraya çıkarılması yönünde anlaşmaya vardı.
    Sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Hayrettin Güngör, "Sendikamızla yaptığımız görüşmeler sonucunda belediye bütçe imkânlarımızı da zorlayarak en düşük işçi ücretini 3 bin 700 TL’ye çıkartarak anlaşma sağladık.  İşçilerimize ve şehrimize hayırlı olsun" dedi.
    Toplu iş sözleşmesinin hafta içi imzalanacağı belirtildi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow