hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kahramanmaraş'a 40 bin kişinin istihdam edileceği yeni OSB yapılacak

    Kahramanmaraşa 40 bin kişinin istihdam edileceği yeni OSB yapılacak
    expand

    Kahramanmaraş'a 40 bin kişinin istihdam edileceği yeni OSB yapılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMMANMARAŞ Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Şahin Balcıoğlu, Pazarcık ilçesinde Kızkapanlı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için çalışmaların startını ve verdiklerini ve ön talepleri almaya başladıklarını ifade ederek, 6 bin dönüm üzerinde yapılacak OSB tamamlandığında 40 bin kişinin istihdam edileceğini söyledi.

    77 milyar lira ticaret hacmine sahip olan, 2021'de 141 ülkeye gerçekleştirdiği 1.4 milyar dolarlık ihracatıyla Türkiye'de 16'ıncı sırada yer alan Kahramanmaraş'ta 10'uncu OSB için çalışmalar başladı. Yen, OSB, Pazarcık ilçesinin Kızkapanlı Mahallesi'nde 6 bin dönüm üzerine kurulacak ve bunun 4 bin dönümü sanayi alanı olacak. Geriye kalan 2 bin dönümünü ise okul, hastane, cami, ticaret alanı, konut alanı, TIR parkı, spor ve sosyal tesisler ile yeşil alanlar oluşturacak.

    KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu, Kahramanmaraş'ın ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunu, Kızkapanlı OSB ile de öneminin daha da artacağını söyledi. Türkiye'deki pamuk ipliğinin yüzde 36'sını, denimin yüzde 37'sini, metal mutfak eşyalarının da yüzde 60'ını tek başına üreten Kahramanmaraş'ta yapılacak yeni OSB ile bu rakamların daha da artacağını ifade eden Balcıoğlu, şöyle devam etti:

    "Kızkapanlı Organize Sanayi Bölgesi için müracaatımızı yaptık, inşallah hayırlı bir sonuç bekliyoruz. Tabi milletvekillerimizin de buna destek vereceğini düşünüyoruz, onların da güçleriyle, destekleriyle bunu çıkaracağız. Burası tamamlandığında 6 bin dönüm bir arazi de yerleşebileceğiz. Oldukça Büyük bir arazi. Karma KOBİ OSB olarak düşünüyoruz. Her türlü küçük, orta ve büyük işletmelerimiz burada yer alabilecekler ve ön talep toplamaya da başladık. Burası dolduğunda OSB'nin içinde 40 bin kişinin üzerinde bir istihdam sağlanacak. Dışarıdan servis, yemek, taşıma, tamir, bakım gibi hizmetlerde de birçok kişiyi istihdam edecek. Bizim için önemliydi, sırası gelmişti."

    "ATIŞ ALANINDA YENİ BİR ŞEHİR KURULACAK"

    Şahin Balcıoğlu, Kızkapanlı OSB'den sonra Atışalanı OSB'yi hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. 20 bin dönüm gibi büyük bir alana sahip olan Atışalanı'nı çok daha kapsamlı yapmayı planladıklarını kaydeden Balcıoğlu, şöyle konuştu:

    "Kızkapanlı OSB'nin müracaatını yaptık, bunun sonunda da bir OSB'mizin daha planını hazırlıyoruz. Atışalanı dediğimiz yerin formalitesi tamamlanıp işlemleri bittiğinde de büyükşehir belediyemiz, odalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve meslek odalarımızla birlikte hareket edeceğiz. Bizim bir taslak çalışmamız var. Orada bir şehir kurmayı planlıyoruz ve bu şehri herkesle birlikte planlayacağız. Çarşısı olacak, pazarı, camisi, TOKİ'si olacak ve her işletmenin, her sektörün bir yeri olacak. Tekstilin de yeri olacak, çeliğin de , kerestenin de yeri olacak, ayakkabıcılarımızın da, diğer işletmelerimizin de yeri olacak, belki kuyumcularımızın da yeri olacak. Bunların hepsini camisiyle, okuluyla, çarşısıyla, pastanesiyle beraber, hepsini beraber yaşayacağımız,yaşatacağımız yeni , planlı, modern düzgün bir şehir oluşturmayı planlıyoruz. İnşallah imza atıldıktan sonra da ona başlayacağız."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow