hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kahramanmaraş'a 'Akıllı bisiklet yolu' yapılacak

    Kahramanmaraşa Akıllı bisiklet yolu yapılacak
    expand

    Kahramanmaraş'a 'Akıllı bisiklet yolu' yapılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şehrin doğusundan batısına uzanacak 17 kilometrelik akıllı bisiklet yolu yapılacağını ve bu yol üzerinde duraklar ile bisiklet ünitelerinin olacağını söyledi.

    Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nce bir etkinlik düzenlendi. Hollanda Büyükelçisi Marjanne De Kwaasteniet’in de yer aldığı etkinliğe Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, il müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Etkinlik öncesi bir konuşma yapan Başkan Güngör, Hollanda Büyükelçisi De Kwaasteniet’e davete icabet edip etkinliğe katılmasından dolayı teşekkür etti. Güngör, "Avrupa Hareketlilik Haftası, sürdürülebilir ulaşım sisteminin oluşturulmasında şehrimize uyarlanabilecek iyi uygulama örneklerini takip etmek ve bilgi transferini sağlamak için de bir fırsattır. İnşallah şehrimizin doğusundan batısına uzanan 17 kilometrelik bir bisiklet yolu inşa edeceğiz. Akıllı bisiklet üniteleri ve bisiklet duraklarının da yer alacağı projemiz şehrimize çok yakışacak" diye konuştu.

    Hollanda Büyükelçisi Marjanne De Kwaasteniet ise Hollanda ile Kahramanmaraş arasında çok güzel projeler gerçekleştirebileceğini belirterek, "Etkinliğe gösterilen ilgiden son derece mutlu oldum. Kahramanmaraşlılara çok teşekkür ediyorum. Bugün Hollanda’da 17 milyon insan yaşarken 22 milyon bisiklet bulunmaktadır. Kahramanmaraş’ta da insanların bisiklet sevgisine şahit oldum. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

    Konuşmaların ardından protokol tarafından öğrencilere bisiklet hediye edildi. Daha sonra programa katılanlara bisikletlere binip pedal çevirdi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow