hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kahramanmaraş'ta 'En iyi narkotik polisi anne' projesi tanıtıldı

    Kahramanmaraşta En iyi narkotik polisi anne projesi tanıtıldı
    expand

    Kahramanmaraş'ta 'En iyi narkotik polisi anne' projesi tanıtıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMMARAŞ İl Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu ile mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan 'En iyi narkotik polisi anne’ projesini tanıttı.

    İl Emniyet Müdürlüğü Şehit 1'nci Sınıf Emniyet Müdürü Altuğ Verdi Konferans Salonu'nda gerçekleşen programa; Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Jandarma Binbaşı Ergin Kupan ile çeşitli mahallelerden davet edilen anneler katıldı.

    Programda konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, narkotik suçlarla mücadele kapsamında 2020 yılında Kahramanmaraş'ta düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde ticareti yapma suçundan yakalanan 322 şüpheliden 204’ü tutuklandığını, 874 kişiye ise narkotik madde kullanmaktan adli işlem yapıldığını söyledi. Güvenlik güçlerinin uyuşturucu ile mücadelesinin aralıksız olarak kararlı bir şekilde devam edeceğini vurgulayan Coşkun, şöyle devam etti:

    "İçişleri Bakanlığımızca hayata geçirilen 'En iyi narkotik polisi anne' projesi bu çalışmalarda önemli bir yer tutacaktır. Bakanlığımızca uyuşturucu bağımlıları üzerinde yapılan son araştırmada bağımlıların yüzde 90’nına yakının annesinin ev hanımı olduğunu, madde bağımlılarının uyuşturucu kullandığı yerler sıralamasında ilk sıranın yaklaşık yüzde 47,5 ile kendi evi çıktığını ortaya koymuştur. Bu gerçek polisiye tedbirler yanında annelere düşen görev ve sorumluluğu daha da arttırmaktadır. Lütfen evde çocuklarınızın davranışını izleyin. Kimlerle arkadaşlık yaptığını takip edin. Çocuklarınızla iletişim kurarken göz temasını asla koparmayın. Her ne koşulda olursa olsun evlatlarınızda sevgi ve şefkati esirgemeyin. Çocuklarınızın şüpheli davranışlarını haftanın 7 günü günün 24 saati kolluk kuvvetlerimize iletebilirsiniz. Bizden en değerli varlıklarımızı narkotik tacirlerinin tuzağına düşmekten korumaya çalışırken Sizlerin çaresiz olmadığını, devletimizin gücünü ve kudretinin yanında olduğunuzu bilinmesini isteriz. Tüm çabamız siz değerli annelerimizi huzur ve mutluluğu içindir. Tüm gayretimiz daha sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkı sağlamak içindir. Kıymetli annelerimiz, sizlerin feraseti ve evlatlarınıza olan sevginizle bu mücadeleyi hep birlikte başaracağımıza inanıyoruz."

    Daha sonra Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde göreli polis memuru Mehmet Akgül annelere bir sunum yaptı. Gençlerin uyuşturucuya yönelme nedenleri, uyuşturucunun zararları, çocuğunun uyuşturucu kullandığını anlaması ya da şüphelendiği durumlarda yapmaları gerekenler hakkında detaylı bilgiler verdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow