hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kahramanmaraş'ta öğrencilere ücretsiz 'Kampüs Büs'

    Kahramanmaraşta öğrencilere ücretsiz Kampüs Büs
    expand

    Kahramanmaraş'ta öğrencilere ücretsiz 'Kampüs Büs'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Büyükşehir Belediye'si, öğrenciler için ücretsiz öğrenci servisi 'Kampüs Büs’ü hizmete aldı. Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, "Kampüs içerisinde ulaşım sağlayan otobüsümüz 1,75 TL’den hizmet veriyordu artık Kampüs Büs’le üniversite yerleşkesi içerisinde öğrencilerimize ücretsiz ulaşım imkanı sağlıyoruz. Gençlerimize, öğrencilerimize hayırlı olsun" dedi.

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün geçtiğimiz günlerde üniversite öğrencilerine müjdesini verdiği kampüs içi ücretsiz öğrenci servisi Kampüs Büs düzenlenen tanıtım programının ardından hizmete girdi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Kampüsü Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen programda Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir ve Mehmet Cihat Sezal, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

    Programda konuşan Başkan Hayrettin Güngör, KYK kız yurdu ziyaretinde öğrencilerden kendisine gelen taleplerden birinin Kampüs Büs olduğunu belirterek, "Kampüs içerisinde ulaşım sağlayan otobüsümüz 1,75 TL’den hizmet veriyordu. Biz de yeni yılda bu ücreti sıfıra indirmeye karar verdik ve bu otobüsümüz artık üniversite içerisinde öğrencilerimize ücretsiz olarak hizmet verecek. Hayırlı uğurlu olsun. Ayrıca abonman kartlar da fazla talep olmadığı için kaldırılmıştı. İndirimli abonman kartları tekrardan hizmete alıyoruz. Normalde indirimli kartların tek binişlik ücreti 3,50 TL. Ancak 30’lu abonman alınırsa bu ücret 3,10 TL, 60 binişlik alınırsa 2,90 TL, 90 binişlik alınırsa 2,70 TL’lik fiyatlandırmayla yeniden öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Aktarma sürelerinin kısıtlılığından bahsediliyordu. İnşallah bu süreyi de çok yakında 10 dakikadan 20 dakikaya çıkaracağız. Gerçekten bu da hemşerilerimize katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

    Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım ise üniversite içerisinde öğrencilere ulaşım hizmetinin ücretsiz sunulmasının çok değerli olduğunu belirterek bu imkanı tanıyan Başkan Hayrettin Güngör’e teşekkür etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow