hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KMTSO Başkan adayı Buluntu, projelerini açıkladı

    KMTSO Başkan adayı Buluntu, projelerini açıkladı
    expand

    KMTSO Başkan adayı Buluntu, projelerini açıkladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkan Adayı Mustafa Buluntu, düzenlediği basın toplantısı ile projelerini açıkladı.

    27 yıl aradan sonra ilk kez çift listeyle yapılacak olan KMTSO seçimleri için daha önce adaylığını açıklayan Mustafa Buluntu, basın mensuplarıyla bir araya geldi. 19 Kasım'da yapılacak olan seçimlerde mevcut Başkan Şahin Balcıoğlu ile yarışacak olan Buluntu, toplantıda projelerini açıkladı. KMTSO'nun şehrin ekonomisini temsil eden önemli bir kuruluş olduğunu ancak böylesine önemli bir kuruluşta yapılan seçimlerin her dönem seçime genellikle tek liste ile gidildiğini ve onun da birçok üyenin haberi olmadan kapalı kapılar arkasında yapılan çalışma sonunda adeta atama yapar gibi yönetimin oluşturulduğunu öne süren Buluntu, artık oda da tam demokrasiye geçileceğini söyledi.

    19 Kasım'da gerçekleştirilecek olan seçimin 29 komitede, yoğun katılımlı ve çok adaylı tam demokratik bir seçim olacağını ifade eden Mustafa Buluntu, daha sonra başkan seçilmesi durumunda hayata geçireceği projeleri sıraladı. Birinci önceliklerinin odadaki sektör kurullarını daha aktif hale getirmek olacağını ifade eden Buluntu, şöyle devam etti:

    "Şehrimizin gelişmiş sektörlerini yurtdışına açacak çalışmalar yapacağız. KMTSO akademiyi hayata geçirerek ülkemizin en önde gelen üniversiteleriyle ve profesyonel eğitim veren kurumlarıyla işbirliği yaparak üyelerimizin işletmelerindeki uzman çalışanların iş hayatındaki gelişim ve başarılarına katkı sağlayan, onlara yeni ufuklar kazandıran bir eğitim ve gelişim platformu oluşturacağız. Kızkapanlı OSB çalışması hızlandırılacak ve devriye alınacak.

    Tomsuklu Tekstil İhtisas OSB çalışmaları ve ilavesi hızlı bir şekilde bitirilecek. Orta ölçekli sanayi bölgeleri oluşturulacak. Küçük sanayi esnafımıza önderlik edilecek, 1000 metrekare ile 10 bin metrekare arası kapalı alanlar kurulmasına önderlik edilecek, ticaret ve tacirlerimizin desteklenmesi sağlanacak. Şehrimizde bulunan tüm sanayi bölgeleri Kahramanmaraş Valiliği liderliğinde ve KMTSO koordinatörlüğünde büyükşehir belediyesi ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi işbirliğiyle temiz üretim işbirliği protokolü yapılarak sürdürülebilir ve çevreye duyarlı iş modelinin geliştirilmesi için 'Yeşil büyüme' projemizi hayata geçireceğiz. Proje kapsamında kurulacak enerji verimliliği merkezi, çevreye duyarlı büyüme odaklı iş modelini üyelerimize uyarlama konusunda önemli bir rol olacaktır."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow