hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KMTSO'da yeni yönetim belirlendi

    KMTSOda yeni yönetim belirlendi
    expand

    KMTSO'da yeni yönetim belirlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Meclisi, seçimden sonra yaptığı ilk toplantıda Yönetim Kurulu Başkanlığına Mustafa Buluntu'yu seçerken, meclis başkanı da Hanefi Öksüz oldu.
    19 Kasım'da yapılan seçimde seçilen 72 meclis üyesi, meclis başkanı, yardımcıları, yönetim kurulu başkanı ve üyeleri, disiplin kurulu ile genel kurul delegelerini seçmek üzere ilk toplantısını yaptı. Mehmet Balduk Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya başkanlığı, en yaşlı üye olan Hanefi Öksüz yaptı. Öksüz, geçen dönemde 52 olan yaş ortalamasının bu dönem 46 olduğunu ve meclisin 6 yaş gençleştiğini söyledi. Daha sonra açık oylama ile meclis başkanı ve yardımcılarının seçimi yapıldı. Hanefi Öksüz, 3'üncü dönem meclis başkanlığına seçilirken, yardımcıları Mahmut Arıkan ile Fethi Narlı oldu. Meclis katip üyeliğine ise Haluk Şerbetçi seçildi.
    Meclis üyeleri, başkan ve yardımcılarını seçtikten sonra yönetim kurulu başkanı ve üyeleri ile disiplin kurulu ve genel kurul delegelerini belirlemek için sandık başına gitti. Seçimin sonunda Mustafa Buluntu başkanlığındaki yönetim kurulu; Hikmet Gümüşer, İsmail Dinçer, Bünyamin Dokumacı, Harun Çiçek, Ahmet Gaffar Akarca, Fehmi Arıkan, Sadi Kır, Mehmet Fatih Dertli, Şeyma Edikli Mahmutoğlu ile Muhittin Çınar'dan oluştu.
    Seçimlerden sonra değerlendirmelerde bulunan KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, seçimin artık geride kaldığını, bundan sonra ayrım yapmadan meclis üyeleri ve komitelerle ortak çalışmalar yürüteceklerini söyledi. Kahramanmaraş'ın tekstil, kuyumculuk ve çelik gibi sektörlerde ileride olduğunu ancak sektör çeşitliliğini artırmak gerektiğini ifade eden Buluntu, şöyle devam etti:
    "Orta ölçekte ciddi bir sanayi yatırımları var. Özellikle orta ölçekli sanayideki arkadaşlarımızı yavaş yavaş sanayiciliğe doğru hazırlarsak hem sektörde çeşitliliği sağlayacağız hem de çok daha ileri noktalara doğru Kahramanmaraş’ı taşıyacağız. Biz hep 'Çatı kuruluş' dedik. Bunların içerisinde Ticaret borsamız, esnaf odalarımız ve diğer sivil toplum kuruluşlarımız olmak üzere artık Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odamız Kahramanmaraş'ta çatı kuruluş olacak. Kahramanmaraş’ın birlikteliği noktasında da biz tüm kuruluşlarla birlikte hareket edeceğiz. Hep özlediğimiz bir tablo vardı. Hep istediğimiz bir tablo vardı bu da neydi? Hep beraber hareket edelim. Fakat bu birliktelik birçok noktada sağlanamamıştı. Ama bu dakikadan sonra bu birliktelik içerisinde ve Kahramanmaraş'ın idealleri uğruna Hedef Kahramanmaraş olmak üzere bu çatı kuruluş Kahramanmaraş'ın İstikbal için çalışacak."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow