hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Koyunoluk Dağı'nda Doğu Türkistan ve Filistin bayrağı açtılar

    Koyunoluk Dağında Doğu Türkistan ve Filistin bayrağı açtılar
    expand

    Koyunoluk Dağı'nda Doğu Türkistan ve Filistin bayrağı açtılar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/GÖKSUN(Kahramanmaraş), (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ın Göksun ilçesindeki GÖKDAK ekibi Koyunoluk Dağı'nın zirvesinde Filistin ve Doğu Türkistan bayrağı açtı.

    Göksun Dağcılık Arama Kurtarma (GÖKDAK) ekibi, Filistin ve Doğu Türkistan’daki zulme dikkat çekmek için 2 bin 500 metre yüksekliğindeki Koyunoluk Dağı'nın zirvesine tırmandı. Dağcılar daha sonra zirvede Türk bayrağı ile birlikte Filistin ve Doğu Türkistan bayrağı açtı.

    Yapılanlara karşı seslerini duyurmak istediklerini ifade eden Hakan Çokaklı, "Çin tarafından her gün artarak devam eden  işkence, eziyet, baskı ve dayatmalar karşısında seslerini duyuramayan kardeşlerimiz ile terör devleti İsrail’in mukaddes belde Kudüs ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı işgal girişimine başlaması ve  ibadet halindeki din kardeşlerimize barbarca tavırla gerçekleştirdiği saldırılar kalbimizi derinden yaralamıştır. Evlerinden zorla çıkarılarak  çeşitli işkence ve katliamlara maruz kalan Doğu Türkistanlı ve Filistinli kardeşlerimiz özgürlüklerine kavuşuncaya kadar acılarını yüreğimizde taşıyacağımızı bildirir, bizler GÖKDAK ailesi olarak üzerime düşen her göreve hazır olduğumuzu belirtmek isteriz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow