hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KSÜ Senatosu, EXPO 2023 alanında toplandı

    KSÜ Senatosu, EXPO 2023 alanında toplandı
    expand

    KSÜ Senatosu, EXPO 2023 alanında toplandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Senato ve Yönetim Kurulu Toplantısı, EXPO 20233 alanında yapıldı. Toplantı sonrası EXPO'yu organize eden Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, senato üyelerine alanı gezdirdi.

    Toplantı, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım'ın başkanlığında Onikişubat Belediyesi’nin EXPO 2023 Rekreasyon Alanı’nda bulunan Arasta Çarşısı’nda gerçekleştirildi. Toplantıya; rektör yardımcıları, fakülte dekanları ve akademisyenler katıldı. Toplantının ardından Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, akademisyenlere EXPO 2023 ve Baraj İçi Su Tutucu Sedde Aksı Projesi özelinde belediye hizmetleriyle ilgili bilgiler aktardı. EXPO 2023 tanıtım filminin izlenmesinin ardından Mahçiçek, misafirlerine alanı gezdirdi.

    KSÜ Senato ve Yönetim Kurulu Toplantısı'na ev sahipliği yaptıklarını belirten Hanefi Mahçiçek, bu vesileyle de akademisyenlere EXPO 2023 alanını ve projeleri anlatma fırsatı bulduklarını söyledi. EXPO 2023'ün, Kahramanmaraş'ın hem ulusal hem de uluslararası alanda tanıtacak önemli bir organizasyon olduğunu ifade eden Başkan Mahçiçek, "Bir taraftan EXPO 2023’le tanıtım, diğer taraftan da geleceğe yön verecek ve model olacak kentleşme modeliyle Kahramanmaraş’ı değiştireceğiz, dönüştüreceğiz. Allah ömür verirse tüm bu projelerimizi dönemimizin sonuna kadar yapacağız. İnanıyorum ki Kahramanmaraş’ı geleceğe taşıyacak projeler bunlar. Her şeyimiz var ama kimse bilmiyor, ya da bunları verimli kullanamıyoruz. İşte bu tanıtım, turizm ve buradan kaynaklı maddi girişle şehrimizin tamamına EXPO’nun getirilerini yayacağız.Bugün bizleri burada onurlandırdınız, çok teşekkür ediyorum. Yeni görev alan arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum” diye konuştu.

    "TÜRKİYE’NİN ULUSLARARASI TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK BİR PROJE"

    KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım ise Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'e ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederek şunları söyledi:

    "EXPO 2023 muhteşem bir proje. Alanı gördük, resmen deniz sayılabilecek büyüklükte bir alan var. Başkanımız sonrasında EXPO 2023 alanındaki diğer projeleri anlattı. Kendisi gerçekten Kahramanmaraş’ın tanıtımına çok büyük faydası olacak hatta belki de Türkiye’nin uluslararası tanıtımına katkı sağlayacak bir proje yapıyor. Başkanımız çok heyecanlı, çok özverili ve şehrimiz için bir şeyler yapma gayreti içerisinde. Biz de elimizden geldiği kadar onun yanında olacağız. Burada Türkiye’ye örnek olacak projeler var örneğin Kelebek ve Uğur Böceği Bahçesi bunlardan bir tanesi. Su sporlarının tamamı burada yapılabilecek. Başkanımız tebrik ediyoruz, heyecanla Nisan ayını bekliyoruz."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow