hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mahçiçek, EXPO 2023’e katılacak Karadağlı yetkililerle görüştü

    Mahçiçek, EXPO 2023’e katılacak Karadağlı yetkililerle görüştü
    expand

    Mahçiçek, EXPO 2023’e katılacak Karadağlı yetkililerle görüştü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ın Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, EXPO 2023 Onikişubat-Kahramanmaraş’a katılacaklarını bildiren Karadağ’ın Türkiye Büyükelçisi Periša Kastratović ve Karadağlı yetkililerle çevrimiçi toplantı yaptı.
    En az 50 ülkenin katılmasının beklendiği EXPO 2023 için hazırlıklar aralıksız devam ederken, İspanya'dan sonra Karadağ da EXPO 2023'e katılacağını bildirdi. Bunun üzerine Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Karadağ'ın Türkiye Büyükelçisi Periša Kastratović, Karadağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Svetlana Perović, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Slavica Stamatović Vučković ile öğretim üyeleri ve elçilik yetkilileri çevrimiçi toplantıda bir araya geldi. EXPO 2023 Özel Danışmanı Büyükelçi Erdoğan Kök’ün de hazır bulunduğu toplantıda, Başkan Mahçiçek, EXPO 2023’ün hedefleri ve rekreasyon alanındaki projeleri anlattı.
    Karadağ’ı EXPO 2023’de görmekten mutluluk duyacaklarını ifade eden Mahçiçek, işbirliği içerisinde dikkat çeken bir Pavilyon oluşturacaklarını söyledi. Mahçiçek, şöyle devam etti.
    "Karadağ, ülkemizin dostane ilişkiler kurduğu ve çok yakın münasebetlerimizin olduğu önemli bir ülke. 2023 yılında düzenleyeceğimiz EXPO’da sizlerle birlikte olmak bizleri ziyadesiyle mutlu edecektir. EXPO 2023, uluslararası bir organizasyondur ve hedefimiz en az 50 ülkenin katılmasını sağlamaktır. Büyükelçimize ilgisi için çok teşekkür ediyorum. Bir kez daha ifade etmek istiyorum, yardımcı olabileceğimiz çalışmalarda her zaman yanınızdayız. Karadağ’ın planladığımız yer hazır, alt yapısını tamamladık. Karadağ’ın kültürünü, güzelliklerini ve doğasını kentimizde görmekten mutluluk duyacağız. Karadağ ile işbirliği içerisinde çok güzel bir pavilyonu beraberce yapacağız. Umarım kendileriyle EXPO 2023 alanımızda buluşur, karşılıklı olarak bilgilendirme imkanı sağlarız. Çok özel bir alan düzenledik, sürdürülebilirliği temin etmek için çok ciddi projeler yerleştirdik. Başta Büyükelçimiz olmak üzere bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum, iyi çalışmalar temenni ediyorum."
    Karadağ'ın Türkiye Büyükelçisi Periša Kastratović de Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e teşekkür ederek, “EXPO 2023 vesilesiyle zaten seviyesi yüksek olan ilişkilerimizi daha da yükseltmeyi planlamaktayız” dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow