hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kahramanmaraş'ta depremzede öğrencilere eğitim merkezi açıldı

    Kahramanmaraşta depremzede öğrencilere eğitim merkezi açıldı
    expand

    Kahramanmaraş'ta depremzede öğrencilere eğitim merkezi açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- Ümraniye Belediyesi, Kahramanmaraş Onikişubat’a kurduğu Yaşam Merkezi’nin içerisine, çocuklar ve gençler için kültür ve eğitim merkezi açtı. Açılan merkez ile yaklaşık 300 çocuk ve gencin hem eğitimi hem de boş zamanlarını değerlendirebilmesi için kültürel aktiviteler düzenleneceği belirtildi.

    Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Ümraniye Belediyesi Onikişubat’ta depremzedelere teslim ettiği 512 konteynerlik Yaşam Merkezi’nde çocuk ve gençlerin de zamanlarını geçirebilecekleri bir kültür ve eğitim merkezi kurdu. Ümraniye Belediyesi, milli eğitim ve müftülük koordinasyonunda gönüllü 10 öğretmen ile Yaşam Merkezi’nde kalan çocukların eğitimlerine katkı sağlayacak. Eğitim merkezinde her yaştan yaklaşık 300 çocuk ve gencin sınav ders takviyelerinin yanı sıra kültürel faaliyetler ile de keyifli vakit geçirmeleri için ayrı ayrı alanlar oluşturuldu.

    TEMEL DERSLERİN EĞİTİMİ VERİLİYOR

    İlk, orta ve lise düzeyindeki öğrencilerin eğitim gördüğü, 24 ve 14 kişilik iki sınıfın yer aldığı merkezde öğrencilere gönüllü 10 öğretmen tarafından Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi gibi dersler veriliyor. Burada verilen dersler öğrencilere LGS ve YKS’ye hazırlık noktasında katkı sağlanması hedefleniyor. 25 kişilik ana sınıfının da yer aldığı Ümraniye Belediyesi Kültür ve Eğitim Merkezi’nde; sinema, tiyatro ve diğer sahne şovlarının yapıldığı 80 kişilik bir etkinlik ve oyun salonu da bulunduğu açıklandı.

    2 BİN KİTAPLIK KÜTÜPHANE

    İçinde 2 bin kitabın yer aldığı bir kütüphanenin de bulunduğu salonda etkinlikler gün boyunca devam ediyor. Yaklaşık 300 çocuk ve gencin kayıtlı olduğu kültür ve eğitim merkezindeki faaliyetler, bölgedeki hayat normale dönünceye kadar devam edeceği belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow