hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Leyla" İdris Okur'un kaleminde raflarda

    Leyla İdris Okurun kaleminde raflarda
    expand

    "Leyla" İdris Okur'un kaleminde raflarda

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- Kahramanmaraş’ta gazetecilik yapan İdris Okur tarafından kaleme alınan “Leyla” kitabı yayımlandı. Kitap, bir gencin hayat hikâyesini konu alıyor.

    Leyla kitabının bazı bölümlerinin hayatın içerisinden, bazı bölümlerinin ise hayali karakterlerden oluştuğuna dikkat çeken yazar İdris Okur, "İlk kitabım ve yeni yıla saatler kala yayına alındı. İlk defa yazmak ve insanın kendine ait bir eserinin olması mutluluk veriyor” dedi. Uzun süre kitabı yazmak için düşündüğünü ifade eden Okur, bir gece de yazmaya başladığını dile getirdi. Kitap yazmanın zorluklarına da değinen Okur, her satırının, her kelimesinin özenle seçilmesi gerektiğini dile getirdi.

    Kitabın yazım aşamasından sonra, yayınevi tarafından uzunca süre kontrollere tabi tutulduğunu anlatan İdris Okur, “Yazma süreci kadar yayın süreci de insanı zorluyor. Ama sonuçta ortaya bir eser çıkartıyorsun. Bu tarif edilemez bir duydu" diye konuştu.

    “KİTABI OKURKEN YAŞAMAK”

    İdris Okur “Aşk romanları okurken insan o duyguya kapılmak istiyor. Yani öyle bir anlatmak lazım ki okuyucu bunu içselleştirsin. ‘Kitabı okurken yaşatmak’ deyimi de zaten aşk romanları bakımından en önemli nüans diye düşünüyorum. Herkes kendinden bir şeyler katabilmeli ve o anları yaşamalı, en azından bunu karşı tarafa vermek benim açımdan en önemli bir kriterdi” diye konuştu.

    NEDEN LEYLA?

     “Leyla sadece bir karakter” diyen İdris Okur, “Onu bir yere konduramazsınız. Yani yaşanmış bir hikâye olduğunu söyleyemem ama Leyla kitabı sadece duyguların gerçekliğini anlatıyor. Biri gelir canınızı yakar ve siz bunu hissedersiniz. İşte Leyla kitabı sadece acılardan beslenen bir durumun sonucu demek doğru olabilir” değerlendirmesinde bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow