hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nantes: 80 yıllık deneyimimizle  EXPO 2023'te olacağız

    Nantes: 80 yıllık deneyimimizle  EXPO 2023te olacağız
    expand

    Nantes: 80 yıllık deneyimimizle  EXPO 2023'te olacağız

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- EXPO 2023 Onikişubat/Kahramanmaraş'ta Fransa'yı temsil edecek olan Nantes Çiçek Birliği Başkanı Fredeeic Fourier ve beraberindeki heyet , şehre gelerek EXPO alanını gezdi. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ile de bir araya gelen Birlik Başkanı Fredeeic Fourier çiçekçilikte 80 yıllık bir deneyime sahip olduklarını belirterek, "Fransa’nın Nantes Çiçek Birliği olarak 80 yıllık deneyimimizi ve felsefemizi sergilemek için 2023 yılında EXPO Kahramanmaraş’a katılacağız" dedi.

    Dünya kupası ve olimpiyatlardan sonra en büyük uluslararası  organizasyon olan EXPO, 2023'te Onikişubat Belediyesi'nin ev sahipliğinde Kahramanmaraş'ta düzenlenecek. En az 50 ülkenin katılacağı, yerli ve yabancı 2 milyon kişinin ziyaret etmesi beklenen ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kapılarını açacak olan EXPO 2023'e katılacak olan ülkelerin temsilcilerinin de ziyaretleri devam ediyor. Son olarak EXPO 2023’de Fransa’yı temsil edecek olan Nantes Çiçek Birliği Başkanı Fredeeic Fourier ve beraberindeki heyet Kahramanmaraş’a geldi.

    Fransız heyet ilk olarak EXPO 2023 alanını gezip, organizasyonda kendilerine tahsis edilecek alanı incelerken, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'ten de bilgi aldı. Gezinin ardından Başkan Mahçiçek, misafirlerini belediyede ağırladı. EXPO 2023'te Fransa'nın yer alacak olmasından dolayı duyduğu memnuiyeti dile getiren Mahçiçek,

     "EXPO 2023 Sergi Alanı’nı da gezerek Fransa’ya tahsis edeceğimiz alanı beraberce gördük. Fransa’nın Türkiye’de, Türkiye’nin de Fransa’da karşılıklı yatırımları var. İkili ekonomik ilişkilerimiz kazan kazan prensibiyle devam etmekte" dedi.

    Nantes Çiçek Birliği Başkanı Fredeeic Fourier ise çiçekçilikte 80 yıllık bir deneyime sahip olduklarını, bu deneyimleriyle EXPO 2023'te yerlerini alacaklarını söyledi. Fourier, "Ülkenizi simgeleyen ve uzmanlığımızı sergileyecek bir oyun sunmak için Kahramanmaraş’a güveniyoruz. Bu katılım karşılıklı olarak saygın bölgelerimizin gelişimine kolektif olarak katkısağlamak için bir fırsat olacaktır. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e çalışmalarından dolayı yeniden teşekkür ediyorum. Biz Fransa’nın Nantes Çiçek Birliği olarak 80 yıllık deneyimimizi ve felsefemizi sergilemek için 2023 yılındaEXPO Kahramanmaraş’a katılacağız. Bu eşsiz deneyimi sizlerle birlikte yaşamak ve paylaşmak üzere bu sergiye katılmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow