hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarihçiler, çocuklara destanı anlatıyor

    Tarihçiler, çocuklara destanı anlatıyor
    expand

    Tarihçiler, çocuklara destanı anlatıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- CUMHURBAŞKANLIĞI himayesinde Kahramanmaraş Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından koordine edilen milli mücadelenin 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında okullarda düzenlenen konferansa katılan tarihçiler, öğrencilere 100 yıl önce atalarının yazdığı unutulmaz kahramanlık destanını anlatıyor.
    Konferanslarla tarihçiler Kahramanmaraşlı çocuklara milli mücadele ruhunu yaşatıyor. Bu konferanslardan biri Dr. Mustafa Edip Çelik tarafından İMKB Doğukent Ortaokulu'nda gerçekleştirildi. Kurtuluş mücadelesi hakkında bilgiler veren Çelik, "Milli Mücadelenin 100.yılındayız. 1920 yılında Maraş'ta yaşanan kahramanlık destanı, Kurtuluş Savaşı için çok önemli bir yere sahip. Bu destan Anadolu'da diğer şehirlere de örnek teşkil etmiştir. Siz gençler milli mücadelenin ilk kurşununun sıkıldığı şehirde yaşıyorsunuz. Milli mücadelenin ilk zaferinin yaşandığı şehirdesiniz. Çok özel bir şehirde yaşıyorsunuz. Kahramanlık destanı yazan bir şehrin evladısınız. Bununla gurur duymalısınız" dedi.
    Sergentepe Ortaokulu ve Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde ise Serdar Yakar öğrencilerine kurtuluş mücadelesinden kesitler anlattı.
    ETKİNLİK TIRI NURHAK'TA
    Öte yandan Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılı kapsamında ilçeleri gezmeye devam eden etkinlik TIR'ının duraklarından biri Nurhak ilçesi oldu. Kahramanmaraş ve ülke tarihinin anlatıldığı etkinlik TIR'ını ziyaret eden Nurhaklı çocuklar kahramanlık destanını anlatan filmleri büyük bir heyecan içinde izledi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow