hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Depremzede aileye Safranbolu'da evlerini açtılar

    Depremzede aileye Safranboluda evlerini açtılar
    expand

    Depremzede aileye Safranbolu'da evlerini açtılar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat ÖZELCİ/ SAFRANBOLU (Karabük), (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ta depremden kurtulan Açık ailesi Karabük'ün Safranbolu ilçesine gelirken, Mehmet Bal babadan kalma evini depremzede aileye açtı. Ailesiyle eve yerleşen İmam Açık'a (48) iş de bulundu. 

    Kahramanmaraş'ta evleri hasar gören Açık ailesi, Safranbolu'da yaşayan akrabalarının yanına geldi. Safranbolu Esentepe Muhtarı Özlem Gürsel'in girişimleri ile aileye ev aranmaya başlandı. Durumu duyan mahalle sakinlerinden Mehmet Bal babasından kalma evini kira almayacağını belirterek Açık ailesinin kullanımına sundu. Açık ailesi eve yerleşirken, evlerini açan Mehmet Bal'a teşekkür etti. Deprem sırasında torunlarını kucağına alıp ailesi ile birlikte kendilerini sokağa attıklarını belirten İmam Açık, "Kahramanmaraş Pazarcık ilçesine bağlı Narlı Beldesi'nde oturuyordum, oradan geliyorum. Binanın sallanmasıyla kalkmam bir oldu, yanımda torunlarım yatıyordu. Bir elimle sobayı tuttum bir elimle torunları kucağıma alıp dışarı çıktım, son anda merdivenlerden kendimizi sokağa attık" dedi.

    Enkaz altında kalanlarını kurtardıklarını söyleyen İmam Açık, "Biz evde 7 kişiydik ben, eşim, kızım, damadım iki torunum. Enkaz altında şuanda yakınlarımızdan herhangi bir şey yok ama işte çevremizde eşimizde dostumuzda kaybımız çok akraba da çok. Depremde ailemi sağlama aldıktan sonra komşum Ali ağabeyi enkazdan çıkarttık. Daha sonra bizim binanın yan tarafında 4 katlı bir bina vardı. Orada ben ve arkadaşlarım enkazda tavanla zemin arasında sıkışan genç bir çocuğu çıkarttık, daha sonra o binanın altında yaşayan 4-5 kişi olduğunu biliyorduk. Biz toplamda 4 kişiyi el birliği ile enkazdan çıkarttık" diye konuştu.

    Evini depremzede aileye açan Mehmet Bal, "Bu evimi daha önceki depremde AFAD'a bildirdim. Deprem ya da başka bir afet sebebi ile gelebilecek olan vatandaşlarımıza 5 yıl boyunca karşılıksız verdiğimi belirttim. Mahalle muhtarımız Özlem hanım aileyi getirdi. Mahallemizde 5 vatandaşa telefon açtık ve bu evin içini 5 saatte donattılar. İmam Açık beye iş de bulduk, zaten kendisi çalışmak istediğini söyledi ve devletten bir şey beklemediğini devamlı devletten yardım alamayacağını belirtti. Şu an birlik beraberlik günü. Burası babamdan bize kaldı, zaten boştu ve oturabildiği kadar otursunlar yeter ki gözyaşları dinsin" dedi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow