hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Annesinin 'koşma kızım kalbin durur' dediği milli atlet Derya’ya sponsor bulundu

    Annesinin koşma kızım kalbin durur dediği milli atlet Derya’ya sponsor bulundu
    expand

    Annesinin 'koşma kızım kalbin durur' dediği milli atlet Derya’ya sponsor bulundu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali Rıza ETCİ/ERMENEK (Karaman), (DHA)- KARAMAN'ın Ermenek ilçesinde milli atlet Derya Ateşli (20), annesi Akife Ateşli'nin ‘Koşma kızım kalbin durur ölürsün’ sözlerine rağmen, gizli gizli antrenmanlara ve bölgesel yarışlara katılan, aldığı başarılar sonucu 4 yıl önce milli formayı giydi. Yaz aylarında meyve bahçelerinde mevsimlik işçi olarak çalışarak hem ailesine destek olup hem de antrenman malzemeleri alan Derya Ateşli’ye, ilçede faaliyet gösteren bir gıda firması sponsor oldu. Kendisine sponsor olan firmaya teşekkür eden Derya Ateşli, “Bu imkanlar keşke 14-15 yaşlarımdayken olsaydı daha büyük başarılara imza atabilseydim. Bana destek olanların yüzünü kara çıkartmayacağım” dedi.

    Ermenek’in Yukarıçağlar köyünde yaşayan Derya Ateşli, ortaokulda koşularda öğretmenlerinin dikkatini çekti. Derya Ateşli, ilçenin okul atletizm takımına seçildi. Sırasıyla dereceler elde eden Ateşli lise eğitimini sürdürdüğü sıralarda lisanslı sporcu oldu. Akife Ateşli, ‘Koşma kızım kalbin durur, ölürsün’ demesine rağmen Derya annesinden gizli antrenmanlara ve bölgesel yarışlara katılarak 4 yıl önce milli formayı giydi. Derya, 2 bin metre su engelli dalında ilk uluslararası yarışmasında bronz madalya kazandı. 2018 yılında 3 bin metre engelli dalında yılın sporcusu seçildi. Liseden sonra ABD’den sporcu bursuyla üniversite hakkı kazanan Derya, kiraz ve elma toplayarak biriktirdiği 4 bin lirasını da bir dolandırıcıya kaptırınca, pasaport ve vize işlemlerini karşılayacak parası olmadığı için önüne çıkan fırsatı değerlendiremedi.

    Yaz aylarında bölgedeki meyve bahçelerinde mevsimlik işçisi olarak çalışan Derya Ateşli, çalıştığı kiraz ve elma bahçelerinden kazandığı günlük 100 lirayla hem ailesine destek olup, hem de antrenman malzemeleri alıyor. Milli atlet Derya’nın başarılarını fark eden Ermenek’teki bir gıda firması da sponsor oldu. Firma sahibi Ali Polat, “Derya, bizim Ermenek’imizin kız bizi çok gururlandırıyor. Ermenek halkı olarak ondan çok gurur duyuyoruz. Onun başarıların devamı için biz de elimizden geleni yapacağız. Artık maddi ve manevi her türlü arkasındayız. Derya bazı şeylerin farkına varmamızı sağladı. Bölgemizin gençlerinin çok daha büyük potansiyellerinin olduğunun farkına varmamızı sağladı. Derya sayesinde spor branşlarında çocuklarımıza ve gençlerimize daha fazla önem vereceğiz. Derya’ya da bu konuda bütün desteğimizi sağlayacağız. Çok daha iyi yerlere gelmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

    Sponsor bulmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden milli atlet Derya Ateşli ise şöyle dedi: 

    “Şu an çok mutluyum. Ali ağabeye teşekkür ediyorum. Keşke 14-15 yaşlarımda bu imkanlarım olsa ayrı ve daha büyük başarılara imza atabilseydim. Ali ağabeyin ve bana destek olanların yüzünü kara Çıkarmayacağım. Çok teşekkür ediyorum çok sağ olsunlar.”

    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow