hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karaman'da 2 yıl aranın ardından ilk haç kafilesi uğurlandı

    Karamanda 2 yıl aranın ardından ilk haç kafilesi uğurlandı
    expand

    Karaman'da 2 yıl aranın ardından ilk haç kafilesi uğurlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Muammer ŞEN/KARAMAN,(DHA)- KARAMAN'da pandemi nedeniyle 2 yıl aranın  ardından  98 kişilik ilk haç kafilesi dualarla kutsal topraklara uğurlandı. Karaman Valisi Tuncay Akkoyun da  hacı adaylarından Türkiye için ve millet için dua istedi.
    2 yıl aradan sonra Karaman'dan kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları için  İl Müftülüğünce uğurlama programı düzenlendi.  Gece yarası Piri Reis Kültür merkezi önünden yola çıkan hacı adaylarını Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Müftü Faruk Gürbüz, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya ve hacı adaylarının yakınları uğurladı. 
    Vali Tuncay Akkoyun,  hacı adaylarının pandemi nedeniyle 2 yıldır Kabe'ye hasret kaldığını belirterek, ''Bu sene inşallah bu hasret sona eriyor. Rabbim bir daha bu hasreti yaşatmasın, rabbim çıktığınız bu yolda sağlıkla, sıhhatle gidip dönmeyi nasip eylesin. Kıymetli hacılarımız Kabe’i muazzama da devletimize, ülkemize, milletimize dualarınızda lütfen yer verin. Rabbim ibadetlerinizi, dualarınızı kabul eylesin yolunuz açık olsun” dedi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow