hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karayollarında yerli ve milli radar MTS ile denetim

    Karayollarında yerli ve milli radar MTS ile denetim
    expand

    Karayollarında yerli ve milli radar MTS ile denetim

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KARS,(DHA)-KARS'ta jandarma ekipleri, Ramazan Bayramı sebebiyle yerli ve milli olarak üretilen  Medar Mobil Hız Tespit Sistemi (MTS) ile denetim yaptı. Hız ihlali yapan araçların cinslerini, hangi şeritte hız yaptıklarını, hız yapılan yerin koordinatını, fotoğraf ve video kaydıyla tespit edilebilen MTS ile ihlal yaptıkları belirlenen sürücülere cezai işlem uygulandı. 
        Kars İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bayram sebebiyle denetimlerini sıklaştırdı. Kentin çeşitli noktalarında kontrol noktaları oluşturan jandarma, karayollarında sürücüleri hem uyardı hem de bayram şekeri ikram etti. Jandarma ekipleri, Kars-Ani Ören Yeri yolunda yapılan denetimlerde yerli ve milli olarak yapılan Medar Mobil Hız Tespit Sistemini (MTS) kullandı. Şerit sayısına bakılmaksızın hız ihlali yapan tüm araçların cinslerini, hangi şeritte hız yaptıklarını, hız yapılan yerin koordinatını, fotoğraf ve video kaydıyla tespit edilebilen ayrıca her türlü hava şartlarında araçta ve seyyar olarak kullanılabilen MTS ile trafiği izleyen jandarma, ihlal yapan sürücülere ceza kesti. Otomobil, kamyonet ve kamyon sınıflarındaki araçların hız limitlerinin aynı anda denetlenebildiği MTS, aynı anda onlarca aracı 4 şeride kadar eş zamanlı takip edebiliyor ve ihlallerini ayrı ayrı belirleyebiliyor.
        Yerli ve milli radar sistemi ile karayollarını kontrol altına alan jandarma, bayram tatili süresince kentin değişik noktalarında denetimlerini sürdürecek. (DHA)

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow