hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kars’ta minik eller deprem anısına fidan dikti

    Kars’ta minik eller deprem anısına fidan dikti
    expand

    Kars’ta minik eller deprem anısına fidan dikti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Volkan KARABAĞ / KARS, (DHA)- KARS’ta ilkokul öğrencileri Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremde hayatını kaybeden çocukların anısına onlarca fidanı toprakla buluşturdu.
        6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli deprem afeti yaşayan 11 il anısına Kars’ta fidan dikimi etkinliği düzenlendi. Gazi Ahmet Muhtar Paşa İlkokulu Müdürü Acihan Koçoğlu, Müdür Yardımcısı Samet Ozan Çeçen ve okul öğretmenlerinden İmran Hacıahmetoğlu ve Zübeyde Nas Terzi’nin yürüttüğü “Çevreye Duyarlıyım Değerlerine Sahip Çıkıyorum" projesi aralıksız devam ediyor. 
        Proje kapsamında Kafkas Üniversitesi kampüs alanında bir araya gelen öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay ve Şube Müdürü İsmail Gürler ile ağaçlandırma çalışması yaptı. Fidanları toprakla buluşturan öğrenciler daha sonra can suyu verdiler. 
        Etkinlikte konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, “Temiz Çevre Sağlıklı Nefes sloganıyla yola çıktığımız projenin amacı ülkemizde yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden çocuklarımızın anısına diktiğimiz, yeşerecek her fidanda onların anısını yaşatmak ve hatıra ormanımızdaki her fidanın gelecek nesillere bir parça nefes olması ayrıca bu tür çalışmaların topluma örnek teşkil etmesidir" dedi.(DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow