hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kars'ta sobalar kuruldu

    Karsta sobalar kuruldu
    expand

    Kars'ta sobalar kuruldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Volkan KARABAĞ / KARS, (DHA)- KARS’ta soğuk hava nedeniyle özellikle esnaf iş yerindeki sobaları yakmaya başladı.
     Meteoroloji 16'ncı Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda Kars’ta hava sıcaklığının 4 ila 9 derece düşmesiyle birlikte havalar soğumaya başladı. Kentte bazı işletmeler müşterileri için sobalarını kurarken bazı vatandaşlar da kışlık giysilerini giymeye başladı. 
     Akşam saatlerinde sıfır dereceye kadar düşen kent merkezinde hizmet veren bir kafe müşterilerinin üşümemesi için kışlık sobasını kurdu. Kırdığı odunlarla kafenin ortasına kurduğu sobayı yakan işletmeci, dışarıda da variller içerisinde ateş yaktı. Akşam saatlerinde hissedilir hava sıcaklıklarının eksi derecelere kadar düşmesi nedeniyle sobayı kurduklarını söyleyen kafe işletmecisi Serkan Alban, "Havalar soğudu biz de müşterilerimizin talebi üzerine içeride sobamızı dışarıda da varillerde ateş yakmaya başladık. Kış aylarına geldiğimiz için hava sıcaklıkları eksi dereceleri görmeye başladı" diye konuştu.
    'ISINMA SEZONUNU ERKEN AÇTIK'
     Kars’ta bu yıl soba kurma sezonunun erken başladığını ifade eden müşterilerden Ali Şahin ise “2015 yılından beri Kars’tayım, Kafkas Üniversitesi'ni bitirdim, doktor olarak buraya atandım. 8 yıldır bu şehirdeyim ancak bu sene ısınma sezonunu erken açtık. Burada odunlarımızı yaktık, evde de kombilerimizi açtık. Bu yıl sobaları kurarak ısınmaya başladık, diyebiliriz. Geçen hafta Ankara’daydım orada kısa kol ve şortla gezerken, geldim buraya ateşin başında ısınmaya çalışıyorum, hava çok soğuk" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow