hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kars’ta yılbaşı öncesi işletmelere sıkı denetim

    Kars’ta yılbaşı öncesi işletmelere sıkı denetim
    expand

    Kars’ta yılbaşı öncesi işletmelere sıkı denetim

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Volkan KARABAĞ / KARS, (DHA)- KARS’ta, yılbaşı öncesi alkol satışı yapılan işletmelere ve metruk binalara yönelik denetimler yapıldı. Hava sıcaklığının sıfığrın altındai 13 dereceye düştüğü kentte 70 ekip ve 170 personel görev aldı.
        İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç'ın koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yılbaşı öncesi sahte-kaçak içki kullanımı ve buna bağlı alkol zehirlenmelerine karşı kent genelinde alkol satışı yapılan işletmeler ile bazı alkolsüz mekanları titizlikle denetledi. Ekipler, işletme ruhsatları, satışı yapılan ürünlerin bandrollerini ve iş yerinin hijyen kurallarına uyup uymadıklarını da kontrol etti.
        Halk sağlığının korunması, haksız rekabetin önlenmesi amacıyla sahte içkiye yönelik kent genelinde yapılan denetimde 70 ekip ve 170 personel denetledikleri 62 mekanda 2 bin 159 kişiyi sorguladı. Sabah saatlerine kadar süren denetimlerde metruk binalar da didik didik arandı. Olumsuz bir duruma rastlanılmayan denetimler 1 Ocak tarihinde sona erecek.
        İşletmesi denetlenen Ersin Özmen, denetimlerin sürekli yapılması gerektiğini söyleyerek, “Bence her zaman olması gereken bir denetim. Özellikle kış turizminde günlük rutin olarak her tarafta yapılmasını istiyoruz. Malum alkol fiyatları arttı maalesef kaçak alkoller aldı başını gitti ve ruhsatı olmayan mekanlarda anlamsız bir şekilde alkol satışları var, bunun içerisinde bandrollü olanı veya olmayanı var ve yurtdışından getirilip verilenler var. Bunun için biz bu tür uygulamaların emniyet birimlerimizce sürekli yapılmasını istiyoruz. Bunlar hem vergi hem de eğlence olarak komple bizden gidiyor. Bu tedbirlerin hem can sağlığımız için hem de maddi ve manevi kayıplarımız olmamasın diye sürekli yapılması lazım" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow