hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Büyükkılıç, 2020 yatırımlarını, 2021 hedeflerini anlattı

    Başkan Büyükkılıç, 2020 yatırımlarını, 2021 hedeflerini anlattı
    expand

    Başkan Büyükkılıç, 2020 yatırımlarını, 2021 hedeflerini anlattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2020 yılını değerlendirmesini yaparak, 2021 yılındaki projelerini anlattı. Büyükkılıç, 2020 yılında merkez ve tüm ilçelerde toplam yatırım bütçelerinin toplam 3 milyar 417 milyon TL olarak gerçekleştiğini söyledi.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın Erciyes Kayak Merkezi’nde düzenlediği, ‘2020-2021 yılı yatırım ve değerlendirme’ toplantısına AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek katıldı. Başkan Büyükkılıç, "2020 yılı maalesef pandemi yılı oldu. İster istemez pandemi ile düştük, pandemi ile kalktık. Alınan önlemleri hayata geçirdik ve dayanışma içerisinde işlerimizi sürdürdük. Pandemiye rağmen 2020 yılı yatırımlar yılı oldu, 2021’de inşallah yine aynı hızla yatırımlar yılı olmaya devam edecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın sayesinde sağlık alanındaki gerek ülkemizde, gerekse Kayseri’mizde vermiş olduğu hizmet ve alt yapı ortamıyla pandemi sürecinde Kayseri’miz güven dolu bir şehir oldu, o açıdan şükrediyoruz, sağlık çalışanlarımıza da bir kez daha minnetlerimizi paylaşıyor ve onlara dua ediyoruz” diye konuştu.
    Başkan Büyükkılıç, 2020 yılında merkez ve tüm ilçelerde belediyeler toplam yatırım bütçelerinin 2 milyar 525 milyon TL, KASKİ 415 milyon TL, KCETAŞ 377 milyon TL ve Kayserigaz 100 milyon TL olmak üzere toplam 3 milyar 417 milyon TL olarak gerçekleştiğini, pandemiye sığınmadan, verimli ve en güzel şekliyle Kayseri’ye layık olmaya çalıştıklarını vurguladı.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2021 yılında da hizmet ve projelerin devam edeceğini belirterek, “Talas Mevlana tramvay hattının ihalesi gerçekleştirilmiş olup 2021 yılında yapım çalışmalarına başlanacaktır. Talas Raylı Sistem Hattı kapsamında 6 adet tramvay aracı alımı gerçekleştirilecek. Sabah ve akşam saatlerinde taşıt trafiğinin en üst seviyeye çıktığı pik saatlerde trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla trafik sinyalizasyon sistemine direkt müdahale imkanının sağlanabileceği ve akıllı trafik yönetiminin gerçekleştirilebileceği trafik sinyalizasyon merkezi ve akıllı kavşaklar 2021 yılında hayata geçirilecek. Erciyes’e yeni mekanik tesisler ile Yüksek İrtifa Merkezi’nde hizmete giren iki sahaya ilave olarak 6 adet çim sahanın ve teknik birimlerin inşaatına başlayacağız” ifadelerini kullandı.
    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow