hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Gülsoy'dan yeni yıl mesajı

    Başkan Gülsoydan yeni yıl mesajı
    expand

    Başkan Gülsoy'dan yeni yıl mesajı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, yayımladığı yeni yıl mesajında 2020 yılından umutlu olduklarını söyledi.
    KTO Başkanı Ömer Gülsoy, yazılı bir açıklama yaparak 2020 yılına ilişkin dilek ve öngörülerini paylaştı. 2019 yılında dünyanın birçok ülkesinin, negatif büyüme rakamları ile karşı karşıya kaldığını kaydeden Başkan Gülsoy, küresel güçlerin başlattığı ekonomik savaşların, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeleri daha fazla zora soktuğunu belirtti. İş dünyası olarak 2019’a kıyasla 2020’den daha fazla umutlu olduklarını aktaran Başkan Gülsoy; “2018’in son çeyreği ile 2019’un ilk iki çeyreğinde eksi büyüme gösteren ve yılı ortalama yüzde 1 büyüme ile kapatacak olan ülkemizin, yeni yılda Orta Vadeli Ekonomik Programa göre büyüme hedefi yüzde 5’tir. 2018’in ikinci yarısından itibaren yaşanan sıkıntılı süreçte, hükümet reel sektöre kulak vermiş, zamanında ve doğru alınan tedbirlerle iş dünyasının daima yanında olduğunu hissettirmiştir. Faizlerde yaşanan düşüşler, istediğimiz gibi olmasa da yine enflasyonda yaşanan düşüşler ve yılın 3. çeyreğinde gelen büyüme rakamı iş dünyası olarak bizleri umutlandırmıştır. Geçtiğimiz sene olduğu gibi yine ifade etmeliyim ki, bu yaşanan sıkıntıları başka bir ülke yaşasa, üstesinden gelemezdi. Ecdadımızdan aldığımız mücadeleci ruhla; devletimizin milletine, milletimizin devletine olan bağlılığı ile 'Vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır' düsturundan hareket ederek her zamankinden daha güçlü şekilde, ülke olarak hedeflerimize emin adımlarla yürüyoruz. 2020 yılında daha çok üretecek, ürettiğimizi yatırıma çevirerek ekonomiye daha çok katkı sağlayacak, devler ligine adımızı yazdıracağız. Hepimizin kaygısı ve amacı ortak. 2020 yılında her şeyin daha iyi olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
    2020 yılı beklentilerine değinen Başkan Gülsoy,  “2020 yılının, Kayseri’de girişimcilik ve yatırımın arttığı, özel sektörümüzün kendisini daha da geliştirdiği, yenilediği, ihtiyaç duyulan yatırımlar için yeni adımların atıldığı unutulmayacak bir yıl olması temennisiyle; tüm üyelerimizin, camiamızın ve hemşehrilerimizin yeni yılını kutluyor; birlik beraberlik içinde sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir yıl geçirmeyi diliyorum” şeklinde konuştu.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow