hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayseri'de hükümlüler için 19 Mesleki Eğitim Merkezi açıldı

    Kayseride hükümlüler için 19 Mesleki Eğitim Merkezi açıldı
    expand

    Kayseri'de hükümlüler için 19 Mesleki Eğitim Merkezi açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yasin DALKILIÇ-Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA) - ADALET ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde 19 açık cezaevinde Mesleki Eğitim Merkezi açıldı. Bünyan Açık Cezaevi Kampüsü yerleşkesinde hizmet sunulan merkezde; hükümlülere metal, bilgisayar, mobilya, aşçılık, pastanecilik ve fırıncılık gibi alanlarda eğitim verilecek.
    Kayseri'de 19 açık cezaevinde hizmete sunulan Mesleki Eğitim Merkez'leri Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in online katılımı ile hizmete açıldı. Bünyan Açık Cezaevi Kampüsü yerleşkesindeki törene Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, cezaevi müdürleri ve savcıları katıldı. Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Özer Duman "Bugün Adalet Bakanı'mız ve Milli Eğitim Bakanı'mızın katılımıyla toplu açılış gerçekleştirilecek. 19 ceza infaz kurumuna yapılan Mesleki Eğitim Merkezleri'nden birisi de Kayseri Bünyan Açık Cezaevi'dir. Burada yiyecek-içecek grubu üzerine 7 hükümlü ile hizmet vermeye başladı. Pandemi bitip, izin kalktıktan sonra bu sayı daha çok artacak. Metal, mobilya, tekstil ve bilgisayar üzerine çeşitli alanlarda atölyelerimiz hizmet vermeye başlayacak" dedi.
    'BİN 500 CİVARINDA MAHKUMA HİZMET VERİLECEK'
    İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik ise "Milli Eğitim ile Adalet Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde özellikle açık cezaevinde bulunan mahkumlarımızı mesleki eğitime kazandırıp, onları buradan çıktıkları zaman da hayata daha hazır hale getirmek amacıyla bu çalışma yapılacak. Okulumuzun tefrişatı protokol kapsamında tamamen Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yapıldı. Şu anda açık cezaevinde kalan bin 500 civarında mahkuma bu hizmet verilecek" diye konuştu. Online bağlantı ile 19 açık cezaevinde Meslek Eğitim Merkezi tören ile hizmete açıldı. Bünyan Açık Cezaevi Kampüsü yerleşkesi içerisinde hizmete açılan merkezde; 2 iş eğitim merkezi, derslikler ve kütüphane bulunuyor. Merkezde hükümlülere metal, bilgisayar, mobilya, aşçılık, pastanecilik ve fırıncılık gibi alanlarda mesleki eğitim verilecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow