hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cezaevinden izinli çıkan arkadaşını öldüren sanığa verilen 18 yıl hapis cezasına onama

    Cezaevinden izinli çıkan arkadaşını öldüren sanığa verilen 18 yıl hapis cezasına onama
    expand

    Cezaevinden izinli çıkan arkadaşını öldüren sanığa verilen 18 yıl hapis cezasına onama

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de, cezaevinden izinli çıkan arkadaşı Abdullah Türkmen'i (30) av tüfeğiyle öldürüp, cesedini yaktığı suçlamasıyla tutuklu yargılanan Ahmet Aydemir’e (32) verilen 18 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.
    Abdullah Türkmen, 8 Şubat'ta 2020'de 'kasten adam öldürme' suçundan yattığı cezaevinden izinli çıktıktan sonra kayboldu. Ailesinin kayıp başvurusu yaptığı Abdullah Türkmen'in en son arkadaşı Ahmet Aydemir ile görüştüğü belirlendi. Türkmen ile mobil yatırım işi yaptığı belirlenen arkadaşı Aydemir, gözaltına alındı. Aydemir, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Aydemir hakkında, 'kasten adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış hapis ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.
    Sanık Aydemir, 10 Temmuz 2020'de Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Kendisine kurgu yapıldığını öne süren Ahmet Aydemir, "Hazırlanmış bir kurguya çekildim. Kullandığı uyuşturucunun etkisiyle beni öldürmeye kalktı. Kendisini de beni de yaktı. Kesinlikle öldürme kastım yoktu. Bu zamana kadar her şeyi kendim anlattım" dedi.
    Mahkeme heyeti, sanık Ahmet Aydemir'e, 'kasten öldürme' suçundan verdiği müebbet hapis cezasını, 'tahrik indirimi' uygulayarak 18 yıla düşürülmesine hükmetti.
    YARGITAY ONADI
    Sanık Ahmet Aydemir müşteki taraf avukatının itirazı üzerine dosya, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşındı. Bölge Adliye Mahkemesi'nin de hukuka uygun bulmasının ardından dosya, temyiz edilerek bu kez Yargıtay'a gönderildi. Dosyanın geldiği 1'inci Ceza Dairesi, 18 yıl hapis cezası alan Ahmet Aydemir ile ilgili kararını açıkladı. Ceza Dairesi, sanık hakkında verilen cezaya yapılan itiraz taleplerinin yerinde görülmediğine vurgu yaparak, temyiz başvurusunun esastan reddine karar verdi. Ceza Dairesi, yerel mahkeme ve istinaf mahkemesinin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığını, delillerde ve işlemlerde de eksik olmadığını, cezaların kanuni bağlamda uygulandığının anlaşıldığını kaydetti. Ceza Dairesi'nce onama kararının oy birliğiyle alındığı belirtildi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow