hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Deprem bölgesinden dönen gönüllülerin bulduğu köpeğin burnunu kırıp, silahla yaralamışlar

    Deprem bölgesinden dönen gönüllülerin bulduğu köpeğin burnunu kırıp, silahla yaralamışlar
    expand

    Deprem bölgesinden dönen gönüllülerin bulduğu köpeğin burnunu kırıp, silahla yaralamışlar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Furkan KAVUKLU/Sümeyye MURAT/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Hayvanları Koruma Derneği (KAYHAKDER) gönüllülerinin deprem bölgesinden Kayseri'ye dönerken yol kenarında buldukları yaralı sokak köpeğinin vücudunda tüfek saçmasına rastlanırken, burnunun ise sert bir cisim ile kırıldığı belirlendi. Eziyet edilen köpek Kayseri'de tedavi altına alındı. KAYHAKDER gönüllüsü Berkant Koray Yıldırım, "Köpeğin yapılan muayenesinin ardından şiddet üzerine bu hale geldiğini öğrendik. Vücudunun bir çok yerinde saçmalar var. Ameliyattan sonra umarız sağlığına kavuşabilir" dedi. 
    Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası KAYHAKDER gönüllüleri hayvanlara yardım etmek için deprem bölgesine gitti. Deprem bölgesinde çalışmalarını tamamlayan ekipler Kayseri'ye dönerken yol kenarında yaralı bir köpek buldu. Yaralı köpeğin durumu ihbar edildikten sonra tedavisi yapılmak üzere özel bir kliniğe getirildi. Tedavi altına alınan köpeğin vücudunda tüfek saçmasına rastlanırken, burnunun ise sert bir cisim ile kırıldığı belirlendi. Yaşanan süreci anlatan KAYHAKDER gönüllüsü Berkant Koray Yıldırım, "Bu yavrumuz deprem bölgesindeki faaliyetlerinden sonra Kayseri'ye dönen gönüllülerimiz tarafından bulunuyor. Bize ihbarı geldikten sonra KAYHAKDER himayesine aldık. Tedavisi şu anda dernek himayesinde özel bir klinikte yapılıyor. Yapılan muayenesinin ardından şiddet üzerine bu hale geldiğini öğrendik. Şiddetin yanı sıra tüfekle vurulduğunu öğrendik. Vücudunun bir çok yerinde saçmalar var. Kalbinde tüfek saçması bulundu. Şu anda tedavisi yapılıyor. 10-15 günlük bir tedavisinin ardından, genel kontrolü yapıldıktan sonra ameliyata alınacak. Yavrumuz operasyon geçirecek. Umarız sağlıklı bir şekilde ameliyattan çıkabilir" diye konuştu.  
    'SAÇMALAR KALBİNDE VE İÇ ORGANLARINDA'
    İlk günden bu yana köpeğin durumunda ilerleme olduğunu belirten Yıldırım, "Burnundaki şişlik nedeniyle operasyon geçirecek. Vücudundaki saçmalar için herhangi bir müdahale edilemeyecek. Saçmalar kalbinde ve iç organlarında olduğu için müdahale edilemeyecek. Şu an saçmalar normal hayatını etkileyecek durumda değil. Ameliyattan sonra umarız sağlığına kavuşabilir. Sağlığına kavuştuktan sonra bu yavrumuza sıcak, ömür boyu huzurlu yaşayabileceği bir yuva bulacağız" dedi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow