hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ERÜ’de '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' anma töreni

    ERÜ’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma töreni
    expand

    ERÜ’de '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' anma töreni

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA)- ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) tarafından '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri kapsamında anma töreni gerçekleştirildi.
    ERÜ 15 Temmuz Şehitler Caddesi 15 Temmuz Şehitler Anıtı önünde gerçekleştirilen törene; Vali Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Dursun Büyükbaş, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri, akademik ve idari personeli katıldı. Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, “15 Temmuz 2016’da, ülkemiz hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmış ve Ülkemizin hemen hemen her kurumuna sızmış FETÖ mensubu hain teröristlere, o gece milletimiz, unutamayacakları bir ders vermiştir” dedi.
    Rektör Çalış, sözlerini şöyle sürdürdü: “15 Temmuz 2016’da, ülkemiz hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmış ve Ülkemizin hemen hemen her kurumuna sızmış FETÖ mensubu hain teröristlere, o gece milletimiz, unutamayacakları bir ders vermiştir. Var oluşundan bu yana kahramanlık destanları yazan Aziz Türk Milleti, o gece, top, tüfek uçakların karşısında göğsünü siper etmiş, canları pahasına ülkelerine sahip çıkmıştır. Çanakkale ruhunun yeniden canlandığı ve aziz Türk milletinin kahramanlık destanından birisi olan 15 Temmuz, Türk Milleti’nin tarihi boyunca iç ve dış düşmanlarına karşı hiçbir zaman boyun eğmediğinin ve hiçbir zaman da eğmeyeceğinin göstergesi olmuştur. 15 Temmuz gecesi bizleri bölmeyi ve parçalamayı başaracaklarını sanan eli kanlı terör örgütü mensupları, devletin silahını bu vatanın evlatlarını doğrultarak, emellerine ulaşacaklarını sansalar da, aziz Türk milleti elinde şanlı bayrağımız ve dillerinde dua ile hainlere gereken cevabı vermiştir." (DHA)
    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow