hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ERÜ’nün desteklenmesi uygun görülen projesi tanıtıldı

    ERÜ’nün desteklenmesi uygun görülen projesi tanıtıldı
    expand

    ERÜ’nün desteklenmesi uygun görülen projesi tanıtıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Furkan KAVUKLU-Özge ARIK/KAYSERİ, (DHA)- ERCİYES Üniversitesi‘nde (ERÜ), 'TÜBİTAK 1004 Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı' kapsamında desteklenmesi uygun görülen, 'Türkiye Tarımsal Üretiminde Küresel İklim Değişikliğine Uyumlu Sürdürülebilir Tarım Teknolojileri Platformu' projesinin tanıtım toplantısı düzenlendi.
    Rektörlük binası senato salonunda düzenlenen toplantıya, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, ERÜ Rektör Yardımcısı Oktay Özkan ve öğretim üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Rektör Altun, "TÜBİTAK 1004 programı ile birlikte araştırma üniversiteleri arasında geliştirilen bir proje başladı. Bu platforma sadece bir projeyle başvurabiliyorsunuz. Başvurusu yapılan her proje de kabul edilmiyor. Bizim burada özellikle bazı ihtisas konularında eşleştirmemiz yapıldı. Erciyes Üniversitesi olarak gıda arzı güvenliği noktasında yapılan eşleştirme kapsamında başvurulan bir projenin tanıtım toplantısını gerçekleştiriyoruz" dedi.
    'ÜNİVERSİTE OLARAK 2 PROJE HAZIRLIĞIMIZ VAR'
    TÜBİTAK 1004 projesine hazırlıkları olduğunu söyleyen Altun, "Erciyes Üniversitesi olarak TÜBİTAK 1004 projesi ile ilgili haziran ayında çağrı yapılacağını düşünüyoruz. Üniversite olarak 2 proje hazırlığımız var. Onunla ilgili sunumlarımızı aldık. Bir projeyle tekrardan başvuracağız. Hatta biz bunlarla yetinmek istemiyoruz. Ar-Ge'de ulusallaşma anlamında bundan sonraki süreçlerde özellikle daha etkili olarak Avrupa Araştırma Konseyi projelerinde de yer almak için ciddi çalışma gruplarımız var. Bu çalışmaların önemli sonuçlar vereceğini, üniversitemizden ziyade öncelikle şehrimize ve ülkemize yönelik çok değerli çıktıların olacağını düşünüyorum. Burada 110  civarında bir araştırmacının çalışmada bulunacak olmasının ekosistem oluşturması yönüyle de değerli olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow