hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Güvensiz asansör kazaları simülasyonla anlatıldı

    Güvensiz asansör kazaları simülasyonla anlatıldı
    expand

    Güvensiz asansör kazaları simülasyonla anlatıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, (DHA) - KOCASİNAN Belediyesi, kurduğu sanal gerçeklik simülasyonu ile vatandaşlara güvensiz asansör kazalarını anlattı.  
    Kocasinan Belediyesi güvensiz asansörlere dikkat çekmek amacıyla Cumhuriyet Meydanına stant kurdu. 'Güvensiz Asansör Gerçekleri' projesi kapsamında Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve vatandaşlar 3 farklı kaza senaryosunun yer aldığı simülasyonu uygulamalı olarak kullandı. Sanal gerçeklik gözlükleriyle kırmızı etiketli asansörlerde meydana gelebilecek asansör kazalarını tecrübe eden vatandaşların bazıları korku ve panik yaşadı.
    KOCASİNAN'DA ASANSÖRLER DENETİMDEN GEÇTİ
    Asansör denetimlerine değinen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "2012 yılından itibaren bütün asansörler yetkili, lisanslı firmalar tarafından denetlenmektedir. Bu denetlemeler neticesinde de asansörlere etiketleme yapılıyor. Kırmızı etiketli olan asansörler yüksek risk taşımaktadır. Kullanımı konusunda belirli süre verilmiş olabilir ama bu süre içinde istemediğimiz hadiseler olabilir. Kırmızı etiketli asansörlerde konutlarda bina yöneticilerine, iş yerinde ise iş yeri yöneticilerine bildirmek gerekir. Kocasinan sınırları içinde 5 bin 100 asansör denetimden geçmiştir" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow