hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hacılar'da yılın ahisine törenle kaftanı giydirildi

    Hacılarda yılın ahisine törenle kaftanı giydirildi
    expand

    Hacılar'da yılın ahisine törenle kaftanı giydirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA)- AHİLİK Haftası kutlamaları çerçevesinde Hacılar ilçe esnaflarından yılın ahisi seçilen Mustafa Özel’e törenle kaftanı giydirildi.
    Hacılar Şehit Polis Ahmet Cihan Kilci Kültür Merkezi’nde yapılan törene, Hacılar Kaymakamı Haluk Sezen, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, İl Müdürü Alaattin Fırat, Kayseri Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Kenan Arslan, ERÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Pof. Dr. Ekrem Erdem ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Hacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Günek, “Anadolu’muzu vatan yapan toprak değil ecdadımızdır. Bizleri de dürüstlük, dayanışma ve birlik içerisinde bir araya getiren Ahilik geleneğinin kurucusu Ahi Evran velimizdir. En büyük kazanç insandır. En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Onun bizlere bıraktığı bu kutlu mirası anma adına toplandığımız bugünde birlik içerisinde olabilmemiz için tek şart olduğunu bir kez daha görüyoruz. Esnaf ve sanatkarlarımız güvenin kapısıdır” dedi.
    Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan’da ahiliğin merkezinin Kırşehir olduğunu belirterek Kayseri’nin de Ahilik deyince akla gelen en önemli şehirlerden biri olduğuna dikkat çekti. Özdoğan şöyle konuştu: “Kayseri deyince akla meslek sahibi, ticaret erbabı, cömertlik ve dayanışma içerisindeki ahilik gelmektedir. Kayseri deyince Hacılar olmadan olmaz. Hacılar deyince de aslında ahiliğin nasıl olduğunu, ahilerin nasıl olması gerektiğinin de en bariz örneğini tabii ki Hacılarımızda görüyoruz.”
    Daha sonra Ahilik kaftanı giydirme törenine geçildi. Hacılar ilçe esnaflarından yılın ahisi seçilen Mustafa Özel’e kaftanı giydirildi. Kaftan giydirmenin ardından şed kuşatma törenine geçildi. Kayseri Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen şed kuşatma törenin ardından programda, ahilik ödülleri sahiplerini buldu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow