hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayseri'de fidanlar toprakla buluştu

    Kayseride fidanlar toprakla buluştu
    expand

    Kayseri'de fidanlar toprakla buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'de, Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği kapsamında Erciyes Dağı'na fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Erciyes Dağı'nda gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Günü etkinliğine, Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutan vekili Kurmay Albay Recai Karakaya ve daire müdürleri katıldı. Ağaçlandırma gününde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Çevreci ve yeşili önemseyen bir yaklaşım ile 16 ilçe belediye başkanı, kurum ve kuruluşlar ile dayanışma içerisinde Büyükşehir Belediyesi’nin 100 bin fidanı toprakla buluşturdu. Erciyes’teki çalışmaları bizler de daha da ileriye götüreceğiz. Belediyeler olarak şehrimizin tüm bölgelerinde bu çalışmaları yaparken, Erciyes’imize ayrıca bir değer vermekteyiz. Bu sene Büyükşehir Belediyesi olarak 100 bin fidan ile Kayseri’mizi yeşillendirmeye önem verdiğimizi her zaman paylaşmaktayız" dedi.
    Kayseri Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın ise, Kayseri’nin incisi Erciyes Dağı’na, 2012 yılından bugüne kadar 4 milyon 600 bin fidan dikildiğini, 2020 yılı sonuna kadar ise, 462 bin adet fidan daha dikilerek, 5 milyon 62 bin fidan dikimi hedefine ulaşılacağını söyledi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow