hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayseri’de uyuşturucu sanıklarına hapis

    Kayseri’de uyuşturucu sanıklarına hapis
    expand

    Kayseri’de uyuşturucu sanıklarına hapis

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de uyuşturucu ticareti yaptıkları suçlamasıyla tutuklu yargılanan 1’i İran uyruklu 4 sanığa 7 yıl 6 ay ile 18 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.
    İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri geçen yıl 23 Eylül’de durdurduğu bir araçta parçalar halinde toplam 86 gram metamfetamin, 5.65 gram esrar ele geçirildi. İran uyruklu Ali A. ile Recep U., Halil U. ve Cihat A. gözaltına alındı. Çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanan 4  kişi hakkında ‘Uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan dava açıldı.
    Kayseri 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın  karar duruşmasında tutuklu sanıklardan Recep U., Halil U. Vve Cihat A. Mahkemede hazır bulunurken, İran uyruklu Ali A. ise, tutuklu bulunduğu cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Sırasıyla son sözleri sorulan sanıklar üzerlerine atılan suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi.
    Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Recep U.’yu, ‘Uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan 18 yıl hapis ve 36 bin TL para cezası, Ali A.’yı, aynı suçtan 15 yıl hapis ve 30 bin TL para cezası, sanık Cihat A.’yı da yine ‘uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan 10 yıl hapis ve 20 bin TL para cezası, Halil U.’yu da aynı suçtan 7 yıl 6 ay hapis  ve 15 bin TL para cezasına çarptırarak, 4 sanığın da tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow