hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kendini okutan öğretmenleriyle aynı okulda öğretmenlik yapıyor

    Kendini okutan öğretmenleriyle aynı okulda öğretmenlik yapıyor
    expand

    Kendini okutan öğretmenleriyle aynı okulda öğretmenlik yapıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sevilay AY-Özge ARIK/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de, Merkez Mesleki  Teknik Anadolu Lisesi Uçak Bakım Elektroniği bölümünden mezun olan Mehmet Ali Ülker (35), zamanında öğrencisi olduğu okulda, kendini okutan öğretmenleriyle birlikte öğretmenlik yapıyor. Mehmet Ali Ülker, "Aslında öğretmenlik benim ilkokul hayalimdi. Sonrasında hep kendi okulumda öğretmen olmayı istedim. Çok uzak bir hayal olarak gördüm ama nasip oldu. Buraya görev yapmak için geldiğimde öğretmenlerim çok şaşırdı. İlk gün ziyarete geldiğimi düşünmüşlerdi. Sonrasında bu duruma alıştılar" dedi.
    Kayseri'de yaşayan evli ve 2 çocuk babası Mehmet Ali Ülker, 2003 yılında Kayseri Merkez Mesleki Teknik Anadolu  Lisesinde eğitimine başladı. Ülker, 2007 yılında liseden mezun oldu. 2008 yılında Muğla Üniversitesi Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği bölümünü kazanan Ülker, buradan da mezun oldu ve Kayseri'ye yerleşti. 5 yıl Kayseri 12'nci Hava Üssü'nde uçak bakım teknisyeni olarak çalışan Ülker, sonrasında liseden mezun olduğu okula Uçak Elektroniği Bölümü öğretmeni olarak atandı. Burada 5 yıldır kendisini okutan Kimya öğretmeni Ali Ekrikaya, Elektrik Elektronik bölümü öğretmeni Yılmaz Metin Ünal ve Uçak Elektriği ve Elektroniği öğretmeni Ahmet Boruza ile aynı okulda görev yapıyor. Yaşadıklarını anlatan Mehmet Ali Ülker, "Mezun olduğum bölümde görev yapıyorum. Çok garip bir duygu. Öğrencilik yıllarım, arkadaşlarımla yaşadığımız maceralar aklıma geliyor.  Zamanında benim öğretmenim olup da hala görev yapan hocalarımı görüyorum onlar bana daha çok öğrencilik yıllarımı hatırlatıyor. Okula karşı aidiyet duygum çok fazla. Okula daha fazla hizmet etmek, daha iyi öğrenciler yetiştirmek için çabalıyorum. Kendi dönemimle kıyas yapıyorum. Yaşadığım olayları düşünerek bir öğrenciye daha iyi nasıl yaklaşabilirim gibi düşünceler oluşuyor" diye konuştu.
    'ÖĞRETMENLİK BENİM İLKOKUL HAYALİMDİ'
    Öğrencilik yıllarına değinen Ülker, "Öğrencilik ve öğretmenlik arasında duygularım sürekli değişiyor. Bizim zamanımızda başarı seviyesi karmaydı. Çok hayta bir öğrenciydim. Hareketliydim. Her öğrenci gibi okuldan kaçmaya çalışırdım. Okuduğum dönemde meslek liselerinde hayal kurmak kolay değildi. İş bulabileceğimizi bile düşünmüyorduk. Aslında öğretmenlik benim ilkokul hayalimdi. Sonrasında hep kendi okulumda öğretmen olmayı istedim. Çok uzak bir hayal olarak gördüm ama nasip oldu. Çok mutlu oldum. 5 yıldır mezun olduğum okulda ve bölümde görev yapmaktayım. O zamanki öğretmenlerime çok teşekkür ederim. Şu an birçoğu ile görev yapmaktayız. Buraya görev yapmak için geldiğimde öğretmenlerim çok şaşırdı. İlk gün ziyarete geldiğimi düşünmüşlerdi. Sonrasında bu duruma alıştılar" ifadelerini kullandı.
    'BİZİM BAYRAĞIMIZI ARTIK KENDİSİ TESLİM ALACAK'
    Mehmet Ali Ülker'in Elektrik-Elektronik öğretmeni Yılmaz Metin Ünal ise, "Derslere girdiğimde Mehmet Ali kendini öğrenci olarak belli ediyordu. Sınıftaki diğer öğrencilere göre parlak bir öğrenciydi. İlgili, soru soran, sürekli dersleri takip eden biriydi. Daha sonra öğretmen olduğunu ve bu okula geldiğini öğrendik. Bizim için çok gurur verici. Meslektaşımız oldu.  Bizim bayrağımızı artık kendisi teslim alacak. Binlerce öğrenci yetiştirecek" dedi.
    'ÇOK GURUR VERİCİ BİR DURUM'
    Mehmet Ali Ülker'in Kimya öğretmeni Ali Ekrikaya da, "Mehmet Ali, çok kalabalık olmayan bir sınıfta okudu. Sınıfın içinde diğer öğrencilere göre başarılı bir öğrenciydi. Aslında çok sıkıntılı bir sınıftı ama Mehmet Ali kendini belli ediyordu. İllaki yaramazlığı vardı ama bana yansıtmıyordu. Her öğrenci biraz haylazdır. Değilse o donuktur. Haylaz bir çocuk zekidir. Yetiştirdiğiniz çocuğunuz boy, huy ve başarı olarak sizi geçmiş. Bundan daha güzel ne olabilir. Çok gurur verici bir durum" ifadelerini kullandı. (DHA)
    FOTOĞRALI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow