hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kocasinan Belediyesi'ne, Türkiye Belediyeler Birliği'nden ödül

    Kocasinan Belediyesine, Türkiye Belediyeler Birliğinden ödül
    expand

    Kocasinan Belediyesi'ne, Türkiye Belediyeler Birliği'nden ödül

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Kocasinan Belediyesi’nin Akıllı Park Sistemi Projesi, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından 'Akıllı Şehirler Fikir ve Proje Uygulama Yarışması'nda ödüle layık görüldü.
    Kocasinan Belediyesi akıllı teknolojilerle entegre ettiği çevreci ve tasarruf sağlayan Akıllı Park Sistemi Projesi, TTB tarafından ödüle layık görüldü. Aldıkları ödülden dolayı gurur duyduklarını belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, belediye hizmetlerinde akıllı teknolojilerin entegresine önem verdiklerini ifade etti. Çolakbayrakdar,, ödül alan projeye dair şunları söyledi:
    "Akıllı Park Sistemi Projesi, çevreci bir yönetim sistemini kapsamaktadır. Otomatik sulama sistemini daha verimli hale getirmeyi amaçladığımız projede, meteorolojik verilere, toprak ve bitki yapısına göre sistem sulama ihtiyacının olup olmadığı yönetilecek. Böylelikle havanın durumuna göre hem su israfını önlemiş olacağız hem de ekonomik olarak tasarruf etmiş olacağız. Proje çevreci olmasının yanı sıra güvenlik ve aydınlatma sistemleri ile ilgili teknik detayları da barındırmaktadır. Bazı parklar gece bazıları ise sabaha kadar aydınlanıyor. Parklardaki aydınlatma şiddetleri her yerde eşit olmayabilir. Hareket sensörleriyle insanların yoğunluğuna göre bu yoğunluğu algılayabilecek bir sistem kuracağız. Özellikle parkların içerisinde oyun alanları, halı saha ve çim sahaların aydınlatılması konusunda insanların yoğunluğuna göre aydınlatma şiddeti değişecek veya açılıp, kapanacak. Sonuç olarak elektrik enerjisinden tasarruf edeceğiz.”
    Başkan Çolakbayrakdar, akıllı şehir teknolojisi uygulamalarını başka hizmet alanlarında da geliştireceklerini sözlerine ekledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow