hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KTB'den değerlendirme toplantısı

    KTBden değerlendirme toplantısı
    expand

    KTB'den değerlendirme toplantısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olcay DÜZGÜN-Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ,(DHA) - KAYSERİ Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, "Tarımsal üretim planlamasının bir devlet politikası haline getirilmesi en büyük beklentilerimiz arasındadır" dedi.
    KTB tarafından değerlendirme toplantısı düzenlendi. KTB Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış "Ülkemiz ekonomisi oldukça zorlu geçen bir yılı geride bıraktı. Özel sektörümüz karşı karşıya kaldığı pek çok sıkıntıya rağmen üretimini, ihracatını arttırmaya devam etti. Reel sektörümüz çalışkanlığı ve dinamizmiyle bu dönemde de ülkemiz ekonomisini büyütmeyi sürdürürken, onların asli temsilcisi olan TOBB, odalarımız ve borsalarımız, girişimciler için ilgi odağı haline geldi. Sürekli olarak arttırdığımız faaliyetlerimizle, büyüyen kurumsal kapasitemizle müteşebbisimize ilimiz içinde ve dışında hizmetler sunuyor, onları en iyi şekilde temsil ederek  seslerini duyuruyoruz. Borsamızı özel sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda hizmet üreten, destek veren kuruma dönüştürdük. Üyelerimize en kaliteli şekilde hizmet vermeyi amaçlayan akreditasyon sistemini başarıyla hayata geçirerek, uluslararası standartlarda hizmetler sunmaktayız" dedi.
    Günlük 50 ton pastırma, 75 ton sucuğun üretildiği Kayseri'de 2020 yılı beklentilerini de açıklayan Başkan Bağlamış, "Kayseri Ticaret Borsası olarak Milli Tarım Politikası, stratejik ürünler hususunda çalışmalar yapılması gerektiğini sürekli vurguladık vurgulamaya da devam edeceğiz. Her bölgenin kendine has ürünlerine destek verilmesi, bölgesel üretime geçilmesi, kota sistemi oluşturması ve böylece bölgemizde ki çiftçi ve yetiştirici rahatlaması, hususunda sürekli olarak çalışmaktayız. Arazi toplulaştırılması ülkemiz ve üreticimiz adına çok önemli konulardandır. Ortalama işletme büyüklüğümüz 60 dekardır. Ülkemizden çok daha küçük yüzölçümüne sahip İngiltere'de işletme büyüklüğü 538, Fransa'da 521, Almanya'da 457 ve İspanya'da 240 dekarı bulmaktadır. Tarımsal üretim planlamasının bir devlet politikası haline getirilmesi, Çalışmaların "aktif çiftçi odaklı" yürütülmesi, Aile işletmeciliğinin sürdürülebilirliğini sağlamak için kadın ve gençlerde girişimciliğin desteklenmesi, Bitki ve hayvan hastalıkları ile etkin mücadelede yerli ilaç ve aşı üretiminin teşvik edilmesi" şeklinde konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow