hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Saman tozu' cinayeti davası sanıklarının yargılanmasına başlandı

    Saman tozu cinayeti davası sanıklarının yargılanmasına başlandı
    expand

    'Saman tozu' cinayeti davası sanıklarının yargılanmasına başlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'nin Sarıoğlan ilçesinde komşu iki grup arasında 'saman tozu' nedeniyle çıkan demir çubuklu kavgada İsmail Bayram'ın (30) ölümü, 2 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan olay sonrası, 3 tutuklu sanığın müebbet cezasına kadar hapis istemiyle yargılanmalarına başlandı.
    Olay, geçen yıl 31 Temmuz'da Sarıoğlan ilçesi Palas Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, Ali Bayram (53) ve oğlu İsmail Bayram evlerinin yakınında bulunan bir arazideki saman tozunun yayılması nedeniyle husumetli oldukları komşuları İbrahim Y. (57) ve kardeşi Bekir Y. (43) ile yine 'saman tozunun' dökülmek istenmesi nedeniyle tartışmaya başladı. İki grup arasında kısa sürede büyüyen tartışma demir çubuk ve tahta sopalı kavgaya dönüştü. Yerde bulunan demir çubuklarla iki grup birbirini yaraladı. Kayseri Şehir Hastanesi'ne kaldırılan İsmail Bayram, doktorların 3 gün süren çabasına rağmen kurtarılamayarak, hayatını kaybetti. Diğer 2 yaralı ise hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Hayatını kaybeden Bayram'a demir çubukla vurduğu iddia edilen Bekir Y., jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının genişlettiği soruşturma kapsamında  Sami ve İbrahim Y. de olaya iştirak ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Her iki şüpheli hakkında, fikir ve eylem birliği içinde İsmail Bayram'ı tahta ve demir soparlarla vurarak, 'kasten öldürme' suçuna 'iştirak etme' gerekçesiyle tutuklanmalarına karar verildi. Ali ve Sinan B. hakkında ise, kürek ile İbrahim Y.'yi, 'kemik kırığına neden olacak şekilde' yaralama suçundan dava açıldı.
    İLK KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR
    Kayseri 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanıklar Bekir Y. ve Sami Y. ile tutuksuz sanık Sinan B. ve müşteki sanık Ali B. ile öldürülen İsmail Bayram'ın şikayetçi yakınları hazır bulundu. Tutuklu sanıklardan İbrahim Y., Covid-19 tedavisi görmesi nedeniyle duruşmaya katılmadı. Sanıklar üzerlerine atılan suçlamaları kabul etmeyerek, kendilerini savunduklarını, öldürme amaçları olmadığını belirterek, beraatlerini istedi.
    Mahkeme heyeti verdiği ara karar ile tüm sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow