hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Talas'ta maden işletmecileriyle toplantı

    Talasta maden işletmecileriyle toplantı
    expand

    Talas'ta maden işletmecileriyle toplantı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA)- AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talas ilçesinde faaliyet gösteren maden işletmecileriyle değerlendirme toplantısı yaptı.
    Talas Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve ilçede faaliyet gösteren 43 maden işletmesinin temsilcileri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, amaçlarının vatandaşla madenciler arasında köprü kurarak, ülke ekonomisine katkıyı daha da artırmak olduğunu söyledi. Toplantıya katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, “Amaç üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Talas Belediyemizin bu hassasiyetine ben teşekkür ediyorum. Artık geçmiş dönemlerde olduğu gibi ben yaptım oldu dönemi geride kaldı. Üreten, ekonomimize katkıda bulunan, inşaat sektöründe ya da diğer alanlarda sizlerin ürettiği bu malzemelerden yararlanan bir boyut sergileyen yaklaşım göz ardı edilemez. Ne yapılacaksa beraber istişare eder ve uygularız” dedi.
    AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız da, “Mesele vatandaşımızın, yatırımcımızın, kamunun, belediyemizin ve özel sektörün her birisinin paydaşları olduğu bir problemi doğru şekilde çözmektir. Asıl konu bu. Türkiye’de 14 bin geniş alanlı ruhsatların yönetimini hamdolsun yaptık. Arkadaşlarımız da yapmaya devam ediyor. Kayseri’de agrega, kum, çakıl, bims gibi malzemelerin arzı talebinden daha fazla. Şu anda gerek Kayserinin büyüme hızı; inşaattaki, yoldaki yapım hızı bizim arzımızın altında. Bu bizim nasıl tavır alacağıma ilişkin çok ciddi önemli bir gösterge” şeklinde konuştu.
    FOTOĞRAFLI

                   

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow