hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yetiştirdiği kanaryaları, uluslararası yarışmalara hazırlıyor

    Yetiştirdiği kanaryaları, uluslararası yarışmalara hazırlıyor
    expand

    Yetiştirdiği kanaryaları, uluslararası yarışmalara hazırlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'de 40 yıldır kanarya besleyen emekli Hamdi Ünlüleblebici (52), yetiştirdiği kanaryaların 30 bin liraya kadar alıcı bulduğunu ancak değerli kuşlarını satmadığını belirterek, "Bizim amacımız iyi ırk yetiştirip, uluslararası yarışmalarda bayrağımızı dalgalandırmak" dedi.
    Kayseri'de yaşayan Hamdi Ünlüleblebici, bir akrabasının gelen hediye üzerine 12 yaşında itibaren kanarya beslemeye başladı. Askere gidene kadar 10 çift kanarya yetiştiren Ünlüleblebici, asker dönüşü dükkan kiralayıp kuşlarının sayısını artırdı.
    Ünlüleblebeci daha sonra kendisi gibi kanarya sevenleri bir araya getirmek için Erciyes Kanarya Sevenler ve Yetiştiricileri Derneğini kurdu. 20 yılı amatör 20 yılı profesyonel olmak üzere 40 yıldır kanarya ile uğraştığını belirten Ünlüleblebici, "Ben şu anda 5 tür kanarya besliyorum. Bakımları çok zor ama aynı zamanda çok zevkli" dedi.
    'AMACIMIZ, ULUSLARARASI YARIŞMADA BAYRAĞIMIZI DALGALANDIRMAK'
    Şu anda Türkiye'de ve dünyada yapılan kanarya yarışmalarına hazırlandığını belirten Ünlüleblebici, "Türkiye'de federasyona bağlı 114 tane kanarya derneği var. Türkiye'de yapılan yarışmalara ülke içinden ve dışından çok sayıda kanarya tutkunu gelir. Yarışmada belirlenen kategorilere göre kuşlar yetişir. Bende fiyatı 1000 TL'den 30 bin TL'ye kadar değişen kuşlar var. Kanarya yetiştirmek çok büyük bir zahmet. Ama satmıyorum bizim amacımız iyi ırk yetiştirip, uluslararası yarışmalarda bayrağımızı dalgalandırmak" diye konuştu.
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow