hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Depremin ardından Kırıkkale'de evlendiler

    Depremin ardından Kırıkkalede evlendiler
    expand

    Depremin ardından Kırıkkale'de evlendiler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burak CAN/ KIRIKKALE, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerin ardından Gaziantep'ten Kırıkkale'de bulunan nişanlısının yanına gelen Zekiye Alp (20), Ümit Ayata (24) ile Yahşihan Belediyesi Nikah Salonu'nda yapılan nikah töreniyle evlendi.
    Depremden bir süre önce nişanlanan Gaziantepli Zekiye Alp ile Kırıkkale Garnizon Komutanlığında görevli Ümit Ayata, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından etkilenen Gaziantep'te nikah daireleri hizmet veremediği için Yahşihan Belediyesine başvuru yaptı. Kısa sürüde işlemleri tamamlanan çiftin nikahı, Yahşihan Belediyesi Nikah Salonu'nda Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz tarafından kıyıldı. Alp'in annesi, Ayatı'nın mesai arkadaşlarının katıldığı nikahta, Türkyılmaz tarafından Ayata çiftine Kur'an-ı Kerim, Türk bayrağı ve fidan hediye edildi. 
    Zekiye Ayata, zor günler geçirdiklerini, akraba ve komşularından çok kişinin depremde hayatını kaybettiğini söyledi. Ayata, "Halimize çok şükür, buradayız. Deprem sırasında nişanlımla konuşuyordum. Gece geç saatti. Bir anda hafif bir sallantı hissettik. Sonra çok hızlandı ve o an düşüncem nişanlımı ve ailemi bir daha göremeyecek korkusu vardı. Çok kötü bir gündü. Çok şükür şimdi iyiyiz, Allah'a binlerce kez şükürler olsun. Burada başkanımız da nikahımızı kıydı. Herkese teşekkür ediyoruz" dedi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow