hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırıkkale'de 'Bisiklet puanlı yol yarışları 7'nci etabı' yapılacak

    Kırıkkalede Bisiklet puanlı yol yarışları 7nci etabı yapılacak
    expand

    Kırıkkale'de 'Bisiklet puanlı yol yarışları 7'nci etabı' yapılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burak CAN/ KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE'de, Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından 22-25 Eylül'de düzenlenecek 7'nci etap puanlı yol yarışlarının tanıtımı yapıldı.
    Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından 22-25 Eylül'de Kırıkkale'de düzenlenecek olan 7'nci etap puanlı yol yarışlarının tanıtımı, Kırıkkale Valiliği konferans salonunda yapıldı. Programa, Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, protokol üyeleri ve davetliler katıldı. Yarışların tanıtım filmi ile başlayan programda konuşan Vali Tekbıtıkoğlu, "Spor faaliyetleri bir ilin tanıtımı için çok önemli. Birçok kentin hem yurt dışı hem de yurt içinde bir spor veya kulüple özdeş olduğu zaman bilinirliği çok daha artıyor. Biz de Bisiklet Federasyonu'yla beraber 'ilimize nasıl bir katkı bulunur' diye bir araya geldik ve ülkemizdeki ulusal yarışmalardan birini Kırıkkale'ye hazırladık. Allah izin verirse bunu her yıl gerçekleştireceğiz. Hazırlıklarımızı da yapabilirsek uluslararası bir yarışma ilimizde yapılacak" dedi.
    96 KİLOMETRELİK PARKUR
    Federasyon As Başkanı Akyön ise "Bu bizim için hayırlı ve güzel bir gün. Bu bir başlangıç. Türkiye genelinden profesyonel anlamda 400 sporcunun geleceği bir yarış organize olacak. Yarış parkurumuzda Cumhuriyet Meydanı, Millet Bulvarı, Bağdat Köprüsü, Bahşılı ilçesi, Karaahmetli köyü, Karakeili ilçesi, Çeşnigir Köprüsü, İğdebeli köyü, Çelebi ve Keskin ilçeleri ile Hasandede köyü olmak üzere 96 kilometrelik bir etap. Sporcularımız, bisiklet sırtında 3 gün boyunca Kırıkkale'mizin marka şehir olması için Türkiye'ye ve dünyaya tanıtacağız" ifadelerini kullandı.
    96 kilometrelik güzergahta farklı yaş kategorilerinde yarışlar yapılacak. Dereceye giren sporculara ve en centilmen sporculara para ödülü verilecek. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow