hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırıkkale’de ilk ders zili çaldı

    Kırıkkale’de ilk ders zili çaldı
    expand

    Kırıkkale’de ilk ders zili çaldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burak CAN/ KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE'de, 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı. Knet genelinde 230 okulda 51 bin 144 öğrenci ve 4 bin 144 öğretmen ders başı yaptı.
    Kırıkkale’de 2022-2023 eğitim öğretim yılı Şehit Piyade Üsteğmen Çelebi Bozbıyık İlkokulunda düzenlenen program ile başladı. Programa Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mehmet Fatih Leblebici, Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Genç, protokol üyeleri ile öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşuanda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mehmet Fatih Leblebici, "2022-2023 eğitim ve öğretim yılı hepimize hayırlı olsun. Bu yıl ilk defa ilk ve ortaokullara temizlik, kırtasiye, küçük onarım ve okulun donatım ile öğretim materyalleri gibi ihtiyaçlarının karşılanabileceği bütçeyi doğrudan kendilerine gönderdik. Okullarımızın finansmanı, altyapılarına yapılan yatırım taşımalı eğitim, ücretsiz ders kitapları, yardımcı kaynaklar, okul kütüphaneleri gibi birçok ilde olduğu gibi bu geliştirmeler erişim, eşitlik, kapsayıcılık, kalite ve verimlilik gibi ilkelere ulaşılmasında önemli gelişmeler elde ettik. Bu kapsamda kırtasiye, temizlik, donatım ve küçük onarım için illere 3 milyar 750 milyon lira para gönderdik. Bunun büyük bir kısmı harcandı, geri kalan kısmı da harcanmak üzere. 153 milyon ders kitabı, 100 milyon yardımcı kaynak kitapları öğrencilere dağıtılmış durumdadır. Bu yıl kütüphanesiz okul bırakmadık ve kütüphanelere 80 milyona yakın kitap ulaştırdık. Okullardaki bilişim teknolojileri laboratuvarları geliştirdik ve 24 bin bilgisayar ilave ettik. Bu yıl 1450 anaokulu ve 10 bin ana sınıfı hizmete soktuk. Çabalarımız eğitim sistemini daha ileriye götürmek içindir" dedi.
    Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından halk oyunları gösterileri sunuldu. Daha sonra Vali Tekbıyıkoğlu, 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk ders zilini çalmasıyla öğretmenler ve öğrenciler sınıflara girdi. Kent genelinde 230 okulda 51 bin 144 öğrenci ve 4 bin 144 öğretmen ders başı yaptı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow