hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cem Vakfı, Hızır Lokması etkinliği düzenledi

    Cem Vakfı, Hızır Lokması etkinliği düzenledi
    expand

    Cem Vakfı, Hızır Lokması etkinliği düzenledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Metin KARAKUŞ/BABAESKİ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesine Cem Vakfı tarafından Hızır Lokması etkinliği düzenlendi.

    Babaeski'nin Adil Onat Caddesi üzerinde düzenlenen etkinliğe, Kaymakam Şenol Levent Elmacıoğlu, Belediye Başkanı Abdullah Hacı, CHP Kırklareli Milletvekilleri Türabi Kayan, Vecdi Gündoğdu, Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'dan gelen Alevi ve Bektaşi inanç önderleri katıldı.

    Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, dinimizin sevgi dini olduğunu belirterek, "Bizim dinimiz sevgi selidir, vahdet dinidir, kardeşlik dinidir, dayanışma dinidir ve cem olma bir araya gelme, gerçekten insan vücudunda iki yüz milyon hücrenin olduğunu söylüyorlar. 200 milyon hücre nasıl bir arada bulunuyor. İşte o vuslat anlayışı ile cem anlayışı ile dayanışma anlamı ile beraber bir arada bulunuyor. Gerçekten çok muhteşem bir dinimiz var. Hayatı çok güzel tarif ediyor, anlamlı hale getiriyor. Dinimizin üç temel tecellisi vardır, birincisi hakikat, ikincisi adalet, üçüncüsü de muhabbet. Onun için çok güzel bir dinimiz ve muhteşem bir kültürümüz var. 'Yaradanı severiz yaradılandan ötürü' anlayışıdır. Bir tarafta Allah'ımız rabbimiz, diğer tarafta ise mahlukat, tabi mahlukatın içerisinde en değerli şey insandır. Gerçekten bugün Cem Vakfı her sene bize lokmasını, tatlısını ikram ediyor, kaynaşmayı ifade ediyor. İyi tarafı da her zaman kardeşlerimizle paylaşmaktır. Yine biz bunu aşure gününde görüyoruz. Dolayısıyla ben bugün aranızda olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ben Cem Vakfımızı tebrik ediyorum. Gelen vatandaşlarımıza ben çok teşekkür ediyor, Allah onlardan razı olsun diyorum ve gelin canlar bir olalım diyorum" dedi.


    Yapılan konuşmanın ardından Cem Vakfı Babaeski Şubesi Bektaşi dedesi Hayati Dağlıoğlu tarafından lokma duası okundu. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow