hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dezavantajlı öğrencilere, piknik ve uçurtma şenliği düzenlendi

    Dezavantajlı öğrencilere, piknik ve uçurtma şenliği düzenlendi
    expand

    Dezavantajlı öğrencilere, piknik ve uçurtma şenliği düzenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Metin KARAKUŞ/BABAESKİ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesinde 'Mutlu Çocuk, Mutlu Toplum' projesi kapsamında dezavantajlı çocuklara piknik ve uçurtma şenliği düzenlendi.

    Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen şenliğe Kaymakam Hakan Özarslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat ile kamu daire müdürleri, Gazi Osman Paşa İlkokulu, Fatih İlkokulu ve Babaeski Ortaokulu'nda eğitim gören dezavantajlı gruptaki 320 öğrenci katıldı. 

    Babaeski Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat, güzel bir etkinlik için toplandıklarını belirterek, "Okullarımızdaki özel öğrencilerimiz, velileri ile birlikte burada yaklaşık 320 öğrencimiz ile birlikte bugün burada piknik ve uçurtma şenliği yaptık. Bu proje kapsamında dezavantajlı gruba dahil öğrencilerin; devamsızlıklarının azaltılması yoluyla okul başarı oranlarının artırılması, okul öncesi eğitime devam oranının artırılması, okul-aile iş birliğinin artırılması, okuldaki sosyal-kültürel-sportif faaliyetlere katılımlarının artırılması hedefleniyor. Öğrencilerin
    kendilerini değerli hissetmelerinin sağlanması, dezavantajlı olmayan öğrencilerle ortak faaliyet alanlarının artırılması yoluyla grup içinde rol alma beceri ve kültürlerinin geliştirilmesi, eğitim sorunlarına ilişkin farkındalık artırıcı çalışmaların yapılması yoluyla yetenekleri doğrultusunda teşvik edilerek becerilerinin geliştirilmesi ve okulda güvenli eğitim ortamlarının sağlanması amaçlanmıştır. Çok güzel bir ortamda çocuklarımız mutlu olarak, bir öğleden sonra piknik yaşadılar. Ben bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu projenin bizlere, ülkemize, okullarımıza, öğrencilerimize her daim mutluluk getirmesini diliyorum" dedi.

    Dezavantajlı çocukların bazıları, halaylar çekerken, bazıları uçurtma uçurdu, bazıları ise voleybol oynayarak mutlu ve neşeli bir gün geçirdiği. Çocuklara uçurtma ile birlikte sucuk ekmek, ayran ve tulumba tatlısı ikram edildi.


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow